Peter Handzuš Šport

Do Svitu prišli noví hráči. Iskra vysoko vyhrala nad Levicami

V dresoch Svitu sa v zápase proti Leviaciam objavili nové posily, ktoré by mali vrátiť Iskre fazónu, kvôli ktorej diváci na basketbal vo Svite chodia.

Ilustračný obrázok k článku Do Svitu prišli noví hráči. Iskra vysoko vyhrala nad Levicami
Zdroj: Dnes24.sk

Vo Svite sa hral od začiatku útočný basketbal a koše padali na oboch stranách. Hru Iskry oživili nové posily John Petrucelli, Jams Crowder a Milan Oulić. „Prvý polčas sme hrali solídne, aj keď nás Svit prevyšoval útočnými doskokmi, dokázali sme im konkurovať a dávali sme koše aj my. Do tretej štvrtiny sme prišli ako vymenení. Neviem, čo sa stalo. V útoku sme sa trápili a v obrane sme sa nezlepšili,“ zhodnotil zápas hosťujúci hráč Vladimír Klár.

Svit odohral zápas v pohode a záver zápasu hostia len dohrávali a čakali na záverečný klaksón. „Hralo sa jednoducho, prakticky bez obrán. V druhom polčase Svit zlepšil obranu, pritlačil na našich rozohrávačov a dostal sa do vedenia. Tam sa zlomil zápas. Naši hráči padli na morálke, na psychike, prestali brániť a prehrávali sme jednoduché súboje,“ povedal po prehratom zápase tréner hostí Ladislav Lutovský.

Levičania prišli do Svitu s odhodlaním Svit potrápiť a zápas aj vyhrať. V druhej polovici zápasu však skóre narastalo v prospech Svitu. Vysoká výhra Svitu domácich fanúšikov potešila a veria, že je to začiatok série lepších výkonov Iskry. “Rozhodol som sa prísť, byť tu a aj keď som tu toho ešte veľa nerobil, mali sme len jeden tréning, ale snažím sa dať dokopy so spoluhráčmi a hlavne dostať tento tím späť. Je to skvelý tím, aj keď prišlo pár prehier, ale budem sa snažiť dostať ho späť na víťaznú vlnu” povedal po zápase nový hráč Svitu John Petrucelli.

Iskra Svit – Eucos Levickí Patrioti 101:66 (54:44)
Najviac bodov: Smajlagič 23, Vojtek 17, Jackson a Petrucelli po 16 – Story 19, Klár 15, Milkovič 14

Basketbal Svit - Levice
25
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM