Peter Handzuš Správy

Turistov prišlo viac, stúpli aj tržby: Tatry vraj našli nový recept na úspech...

Vysoké Tatry si podľa výsledkov za 3. kvartál tohto roka, vyplývajúcich z podkladov Štatistického úradu SR, polepšili v počte prenocovaní, návštevnosti, ale aj tržbách. Informovala o tom výkonná riaditeľka oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Lenka Maťašovská.

Ilustračný obrázok k článku Turistov prišlo viac, stúpli aj tržby: Tatry vraj našli nový recept na úspech...
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Počet prenocovaní vo Vysokých Tatrách sa v 3. kvartáli zvýšil o 7,3 %

„Počty prenocovaní v regióne boli tento rok o 7,3 % vyššie ako v roku minulom. Vysoké Tatry pokorili podľa aktuálne zverejnených údajov aj svojho najväčšieho rivala región Liptov,“ uviedla Maťašovská.

Región Tatier sa môže podľa nej pochváliť medziročne lepšími výsledkami, ako celkovo zaznamenalo Slovensko. Návštevnosť regiónu vzrástla o 9,4 %. Rast tam dosiahol aj ďalší ukazovateľ výkonnosti, a to prenocovania vo vysokotatranskom regióne, keď za deväť mesiacov 2012 predstavoval až 1,2 milióna.

*** „Tieto výsledky nás napĺňajú spokojnosťou. Stavili sme na tvorbu atraktívnych pobytových balíčkov s kartou zliav TATRY CARD, ktorých sa predalo viac ako 19.000. Práve vhodne zvolená skladba zliav pre prípady pekného, ale aj menej priaznivého počasia bola podľa nás receptom k úspechu,“*** vysvetlila Maťašovská.

Tatranci podľa nej veria, že si pozitívne čísla zachovajú aj v poslednom štvrťroku tohto roka. To, že by ich odhady mohli byť reálne, potvrdzuje aj fakt, že rezervácie kapacít na Vianoce a Silvester sú lepšie ako v rovnakom období vlani.

ŠÚ SR zverejnil výsledky výkonnosti slovenského cestovného ruchu, z ktorých vyplýva, že cestovnému ruchu na Slovensku ako takom svitá na lepšie časy. Návštevnosť republiky vzrástla v 3. kvartáli 2012 o 5,4 %. Mierny nárast prenocovaní bol za deväť mesiacov na úrovni 8.710.227, čo predstavovalo 2,7-% medziročný rast. Tržby zaznamenali 4,9-% medziročné zvýšenie.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM