Peter Handzuš Rôzne

Do Tatranskej Lomnice prišlo cez víkend množstvo ľudí. Deti najviac zaujali živé psy

Na 4. ročník festivalu Snežné psy zavítalo počas víkendu do Tatranskej Lomnice niekoľko tisíc ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Do Tatranskej Lomnice prišlo cez víkend množstvo ľudí. Deti najviac zaujali živé psy
Zdroj: Dnes24.sk

Výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie Cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Lenka Maťašovská uviedla, že len v sobotu prišlo pod svahy do Tatranskej Lomnice asi 4000 návštevníkov, dnes ich počet ešte vzrástol.

„Dohromady tu bolo okolo 11 000 ľudí, čím sme prekonali rekord doterajších troch ročníkov,“ dodala Maťašovská.

Tento ročník festivalu priniesol do Tatier tri psie záprahy, na ktorých sa mohli deti previesť, a aj niekoľko psíkov, s ktorými sa mohli záujemcovia odfografovať.

Okrem toho tu mohli návštevníci nájsť ďalšie atrakcie, ako napr. snežný labyrint, snežné vajíčko, maľovanie na tvár, snežný tanec a každé dieťa, ktoré prišlo so živým alebo plyšovým psíkom, dostalo odmenu.

Okrem súťaží a animácií sa o zábavu postarali aj úspešní tanečníci šou Česko Slovensko má talent, skupiny JUMBOCHICKS a CREADANCE a moderátor Andrej Bičan.

Deti zaujali hlavne živé psy

„Najväčší záujem bol, samozrejme, o živé psíky,“ dodala Maťašovská. Pod úspešnú návštevnosť akcie sa podľa nej podpísal predovšetkým fakt, že počas víkendu vrcholia prázdniny na východnom Slovensku. Okrem toho dovolenkujú aj Poliaci a Česi.

„To je naším cieľom, aby ľudia prichádzali do Tatier na veľké podujatia, aby tu trávili víkend a svoju dovolenku, aby sem neprichádzali len na jeden deň, a tým podporili rozvoj cestovného ruchu,“ pokračovala výkonná riaditeľka OOCR.

Podľa nej sa Tatranci tešia, že vzrastá návštevnosť predovšetkým domácej klientely.

Bohatý program bude aj počas Veľkej noci

Počas zimnej sezóny sa v Tatrách uskutočnia ešte aj ďalšie podujatia, okrem skialpinistického výstupu sa možno tešiť na bohatý program aj počas Veľkej Noci.

„Pomaly sa chystáme už aj na otvorenie letnej turistickej sezóny, pripravujeme Medvedie dni, Svište na plese a ďalšie podujatia,“ uzavrela Maťašovská.

Do Tatranskej Lomnice prišlo cez víkend množstvo ľudí. Deti najviac zaujali živé
32
Galéria
Do Tatranskej Lomnice prišlo cez víkend množstvo ľudí. Deti najviac zaujali živé
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM