Kultúra

Dobrá správa: Po dvojročnej prestávke sa pod Tatry opäť vráti obľúbený festival

Jedno z najnavštevovanejších podujatí pod Tatrami, festival Európske ľudové remeslo (EĽRO), sa po prestávke vynútenej pandémiou nového koronavírusu opäť uskutoční.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa: Po dvojročnej prestávke sa pod Tatry opäť vráti obľúbený festival
Foto: Peter Handzuš

Znova tak ponúkne priestor na prezentáciu tvorby remeselníkov. Informoval o tom na sociálnej sieti primátor Ján Ferenčák.

Napriek ťažkej a zložitej situácii, ktorá vládne na Ukrajine, sa organizačný výbor rozhodol po dvojročnej prestávke usporiadať 30. ročník tohto vyhľadávaného kultúrno-spoločenského podujatia. Detaily ešte dolaďujeme a budeme o nich všetkých včas informovať,“ uviedol primátor. Dodal, že zo strany remeselníkov je o EĽRO záujem.

Letný festival každoročne navštívi tisíce ľudí, okrem predaja výrobkov a ukážok samotného remesla sú jeho súčasťou koncerty či divadelné predstavenia na hrade. „Ide o jedinečnú príležitosť, ako môžu ľudoví umelci hrdo odprezentovať svoju tvorbu. A čo sa obyvateľov a návštevníkov týka, radi by sme do mesta navrátili krásnu tradíciu a nezabudnuteľnú atmosféru, ktorá je s EĽRO spojená,“ uzavrel Ferenčák.

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Pripomeňte si atmosféru spred troch rokov v galérii.

EĽRO 2019
48
Galéria
Foto: Peter Handzuš
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM