Martin Sýkora Správy

Dočkajú sa horskí záchranári nového zázemia? Ministerstvo chystá modernizáciu

Štátny tajomník Ministerstva vnútra Slovenskej republiky Rudolf Urbanovič navštívil vo štvrtok (12.10.2017) Dom Horskej záchrannej služby v Nízkych Tatrách.

Ilustračný obrázok k článku Dočkajú sa horskí záchranári nového zázemia? Ministerstvo chystá modernizáciu
Zdroj: Facebook/Horská záchranná služba

Štátny tajomník spolu s riaditeľom Horskej záchrannej služby (HZS) Jozefom Janigom a Michalom Matošom – náčelníkom Oblastného strediska HZS v Nízkych Tatrách a Romanom Švandom – náčelníkom Oblastného strediska HZS v Západných Tatrách, hovorili nielen o zásahovej činnosti. Témou ich pracovného stretnutia bola modernizácia zázemia pre horských záchranárov.

Zlepšenie podmienok pre záchranárov

„Uplynulý mesiac podpredseda vlády a minister vnútra Robert Kaliňák odovzdal do užívania jedenásť nových vozidiel pre potreby Horskej záchrannej služby. Uvedomujeme si, že horskí záchranári pri svojej náročnej práci potrebujú mať okrem technického vybavenia vytvorené aj vhodné zázemie pre výkon služby. Urobíme všetko preto, aby sa aj v tejto oblasti zlepšili podmienky pre prácu horských záchranárov,“ informoval štátny tajomník Rudolf Urbanovič.

Foto: Peter Handzuš

Záchranári zasahovali viac než rok predtým

Zlepšovanie podmienok pre prácu HZS je dlhodobým cieľom aj jej riaditeľa Jozefa Janigu. „Veľmi vítam túto aktivitu ministerstva vnútra. Turistov v horách stále pribúda, rovnako i práce pre našich príslušníkov. V roku 2016 sme zasahovali celkom v 2445 prípadoch, čo je oproti predchádzajúcemu roku nárast o takmer 10 percent. Kvalitné zázemie je veľmi potrebné,“ povedal riaditeľ HZS.

Zdroj: Facebook/Horská záchranná služba
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM