Tlačové správy

DOD v škole na Ulici mládeže v Poprade: Predstavia sa „reálky, bilinky i zéeška“

Ako to vyzerá na základnej škole, kde pôsobí „zlatý Amos“ – čiže najobľúbenejší učiteľ za rok 2015.

Ilustračný obrázok k článku DOD v škole na Ulici mládeže v Poprade: Predstavia sa „reálky, bilinky i zéeška“
7
Galéria
Foto: SŠDT Poprad

Ako sa dvojjazyčne (po slovensky a po nemecky) učí v triedach, ktoré už štvrťstoročia podporuje Spolková republika Nemecko. Ako pracujú žiaci v triedach, kde sa intenzívne „šprechuje i spíkuje. Toto a oveľa viac sa dozviete, ak prídete v stredu 29. novembra o 8.30 na Ulicu mládeže v Poprade, kde sídlia tri zložky spojenej školy – základná školy, triedy osemročného gymnázia a bilingválna slovensko-nemecká sekcia.

Každá zo spomínaných zložiek pripravila „otvorené hodiny“ pre verejnosť. Teda pre rodičov, učiteľov, ale najmä pre žiakov, ktorí sa rozhodujú, kde zasadnú do lavíc od septembra 2018. Budúci prváci môžu v našej škole postupne prejsť od prvých písmeniek abecedy až po zelený maturitný stôl. Naši maturanti sú úspešní pri prijímaní na vysoké školy (úspešnosť prijatia je stopercentná) a študujú nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. Najmä absolventi „bilingválok“ sa za akademickým vzdelaním vyberajú do nemecky hovoriacich krajín. Keďže úroveň zvládnutia nemčiny je u nich na vysokom stupni, viacerí zvládajú štúdium aj na dvoch vysokých školách.

Vo viac ako tisícke abiturientov bilingválnej sekcie je množstvo úspešných ľudí. Lekárov, diplomatov, umelcov, učiteľov, právnikov, ekonómov… Bránou k úspechu sa im stala práve naša škola, ktorá má podľa rebríčka INEKO najlepšie gymnázium v Prešovskom kraji a je v top desiatke na Slovensku.

Príďte v stredu 29. novembra na Ulicu mládeže v Poprade! Váš úspech sa začína u nás!

(PR správa)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM