Monika Vengrínová Správy

Dokončenie rekonštrukcie priestoru pri Kostole sv. Cyrila a Metoda: Pribudlo tu nové detské ihrisko

Pred troma rokmi prebehla výstavba parku na sídlisku JUH pred Kostolom sv. Cyrila a Metoda. Tento rok k nemu v rámci druhej etapy výstavby pribudlo detské ihrisko, ktoré bolo oficiálne odovzdané do užívania tunajším deťom. Novinkou je špeciálny bezpečnejší povrch.

Ilustračný obrázok k článku Dokončenie rekonštrukcie priestoru pri Kostole sv. Cyrila a Metoda: Pribudlo tu nové detské ihrisko
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Ihrisko stálo 79 100 eur

„Ja som rád, že sme dokončili celkovú rekonštrukciu tohto priestoru, pretože už na začiatku sme avizovali, že ihrisko bude jej súčasťou. Pôvodne síce malo vyzerať inak, ale v rámci úspor sme to zredukovali aspoň na takéto ihrisko. Myslím si však, že veľkosťou na toto územie postačuje. Na ihrisku sú osadené štandardné prvky od firmy, s ktorou máme dobré skúsenosti. Dúfame, že bude dobre slúžiť deťom na tomto sídlisku,“ hovorí primátor Mesta Poprad Anton Danko.

Rekonštrukcia priestoru bola realizovaná v dvoch etapách z dôvodu nedostatočných finančných prostriedkov. Výstavba ihriska trvala dva mesiace. Celkový náklad naň vrátane sadových úprav a spevnených plôch bol 79 100 eur. Cena bola vysúťažená podľa zákona o verejnom obstarávaní a je výsledkom elektronickej aukcie.

Špeciálna dlažba má byť bezpečnejšia a nenáročná na údržbu

Ihrisko je určené deťom predškolského a školského veku do dvanásť až pätnásť rokov. Niektoré prvky, ako napr. lavičky s listami sú v Poprade jedinečné a práve na nich možno vidieť previazanosť s priestorom pred kostolom. Súčasťou ihriska je i nová, špeciálna dlažba.

„Kamienková dlažba bola realizovaná na ihriskách, ktoré sa budovali v roku 2006, bolo to však náročnejšie na úpravu a aj mamičky sa sťažovali, že je to viac nebezpečné ako bezpečné. Preto sme pristúpili k iným, náhradným riešeniam. Každým ihriskom sa snažíme niečo vylepšiť. V meste Poprad ide teda o novinku, tak uvidíme, ako sa to bude správať. Ja dúfam, že sa osvedčí a že detičky neutrpia žiadne úrazy,“ vysvetľuje Kristína Horáková z odboru výstavby MsÚ v Poprade. Pribudnú ďalšie ihriská vo Veľkej a na Tomášikovej ulici

Po tomto ihrisku a iných, realizovaných od roku 2006 v Spišskej Sobote, Matejovciach, na sídlisku JUH5 a JUH3, sídlisku Západ a v centre mesta, zabezpečilo tento rok mesto projektovú dokumentáciu na ďalšie dve ihriská, a to na Tomášikovej ulici a na ulici Na letisko vo Veľkej.

Nové detské ihrisko na JUHu
14
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM