Peter Handzuš Hokej

Dôležité body pre Poprad. Kamzíci vyhrali v Skalici

V Skalici sa viac bojovalo ako hralo. Dve minúty pred koncom domáci zápas zdramatizovali a začali hrať power-play. Popradčanov nakoniec upokojil Stals strelou do prázdnej skalickej brány.

Ilustračný obrázok k článku Dôležité body pre Poprad. Kamzíci vyhrali v Skalici
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

HK 36 Skalica – HK Poprad 2:4 (0:1, 1:2, 1:1)
Gól: 23. Kutálek, 58. Obdržálek – 7. Mlynarovič, 28. Lapšanský, 36. Paukovček, 59. Stals. Rozhodovali: D. Konc – Sčensný, Junek, vylúčení: 3:4, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1529 divákov.

HK 36 Skalica: Lipovský – Vyrúbalík, Kozák, Sloboda, Trška, Srnec, Barák, Mikéska, Stano – Kuľha, Školiak, Obdržálek – Lažo, T. Mikúš, Kudrna – Kutálek, F. Novák ,Šátek – Kropáč, Stieler, Preisinger
HK Poprad: Sidor – Gáborčík, Suchý, Kurali, Fabian, Makovský, Brejčák, Jáchym – Sýkora, Stals, Lapšanský – Nagy, Takáč, Paločko – Drábek, Mlynarovič, Štrauch – Gápa, Paukovček, Belluš

V prvej šanci zápasu sa ocitli domáci v 3. minúte, no ani Preisinger a po ňom ani Stieler zblízka Sidora neprekonali. Hostia mali od 5. minúty možnosť presilovej hry pri vylúčení Tršku, no nič nevymysleli. Vynahradili si to však po jej skončení, keď Mlynarovič ušiel domácej obrane a v 7. minúte poslal Poprad do vedenia. Okrem tohto gólu diváci veľa hokejovej kvality na ľade nevideli a viac sa bojovalo ako sa hralo. Vyrovnať mohol Šátek v 16. minúte, no jeho dorážka zblízka sa neujala.

Skaličanom sa napokon podarilo vyrovnať v 23. minúte, keď Kutálek premenil Lažovu prihrávku na gól presnou strelou po ľade – 1:1. Šancu vzápätí mal aj Šátek, no Sidora nedokázal prekonať. Domáci boli v úvode druhej tretiny častejšie pred brankárom hostí, no gólu sa nedočkali. Popradčania sa spamätali a potrestali nedôraznú obrannú hru domácich. Pred Lipovským sa ocitol v 28. minúte osamotený Lapšanský a nezaváhal. Štyri minúty pred koncom druhej časti dosiahli aj tretí gól, ktorého autorom bol Paukovček.

Aj v tretej tretine domáci pokračovali v matnom výkone. V 45. minúte trafil žŕdku Lipovského bránky Belluš prudkou strelou v úniku. Záhorákom sa podarilo zdramatizovať duel v 58. minúte počas presilovky, vylúčenia Drábeka potrestal Obdržálek. Následne sa domáci odhodlali k hre bez brankára, no gól nedali a na opačnej strane poistil víťazstvo Popradu Stals.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM