Správy

Domácim v Demänovskej Doline došla trpezlivosť: Lyžiari, dajte pozor, kde zaparkujete!

Obecné zastupiteľstvo Demänovskej Doliny prijalo zásadné opatrenie voči nezodpovedným vodičom.

Ilustračný obrázok k článku Domácim v Demänovskej Doline došla trpezlivosť: Lyžiari, dajte pozor, kde zaparkujete!
Zdroj: Dnes24.sk

Parkovanie v Demänovskej Doline mimo oficiálne vyhradených parkovacích plôch budú pokutovať. Cieľom tohto opatrenia je chrániť dolinu pred dopravným preťažením a nelegálnym parkovaním, ktoré poškodzujú životné prostredie. Na tento účel sa obecné zastupiteľstvo rozhodlo zamestnať štyroch regulátorov dopravy a inšpektorov verejného poriadku.

Došla im trpezlivosť

Každý návštevník Demänovskej Doliny je vítaný, musíme však jej životné prostredie chrániť. Na lyžiarov i ostatných návštevníkov našej doliny preto apelujem, aby parkovali výlučne na označených parkoviskách a po spustení prevádzky uprednostnili verejnú dopravu do Jasnej skibusmi,“ povedala starostka Demänovskej Doliny Ľubomíra Klepáčová.

Ako uvádza obec na oficiálnej webovej stránke, narastajúce kolóny a množstvo áut zaparkovaných mimo oficiálnych parkovísk počas uplynulých zimných sezón sa stali neúnosnými.

Objektívna zodpovednosť

Nelegálne zaparkované vozidlá blokovali cestu, spôsobovali kolízne situácie a ohrozovali životné prostredie znečistením z uniknutého oleja. Štyria pracovníci, zamestnaní na dobu určitú, budú na území obce usmerňovať a kontrolovať dodržiavanie pravidiel parkovania v zmysle cestného zákona.

V prípadoch ich porušenia budú previnilcov pokutovať na základe objektívnej zodpovednosti.

Pravidelné linky skibusov do tamojšieho lyžiarskeho strediska budú premávať od 27. decembra.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM