Peter Handzuš Hokej

Doneck si v Poprade nezahrá. Donbass bude v KHL rok chýbať

Donbass Doneck sa nepredstaví v budúcej sezóne Kontinentálnej hokejovej ligy. Rozhodlo o tom stredajšie rokovania oboch strán v Moskve, podľa ktorého bude Donbass účinkovať v najvyššej domácej súťaži.

Ilustračný obrázok k článku Doneck si v Poprade nezahrá. Donbass bude v KHL rok chýbať

Z primátorovej myšlienky, že by sa v Poprade opäť hrala Kontinentálna hokejová liga, zrejme nebude nič. Podľa informácií, ktoré boli zverejnené dnes, Poprad ako domáci stánok Donbassu Doneck na mape KHL nepribudne.

Pozývací email nepomohol

V maile, ktorý popradský primátor Anton Danko adresoval novému riaditeľovi KHL Kurbatovovi začiatkom júna sa uvádzalo: "Obraciam sa na Vás s ponukou, ako preklenúť neľahkú situáciu, ktorá vznikla na Ukrajine. V snahe pomôcť udržať a zachovať tím Donbass Doneck v jednej z najlepších súťaží sveta Vám ponúkam možnosť v sezóne 2014/15 vytvoriť tomuto klubu domáce prostredie v našom meste. Sme pripravení poskytnúť klubu Donbass Doneck Zimný štadión mesta Poprad do prenájmu na celú sezónu za symbolické jedno euro plus cenu za energie“.

Doneck o licenciu nepríde

Prezident KHL Alexander Medvedev sa spoločne s čelným predstaviteľom Donbassu Borisom Kolesnikom dohodli, že klub nebude v budúcej sezóne pôsobiť v KHL. Dôvodom bola nepriaznivá politická situácia na Ukrajine, ktorá nedávno vyvolala požiar v domácej Arene Družba. Donbass však o licenciu nepríde a po roku sa bude môcť vrátiť. Vedenie KHL sa v prípade nahradenia ukrajinského klubu vyjadrí v najbližších dňoch. Informovala ruská tlačová agentúra ITAR-TASS. V Donecku pôsobili vlani aj slovenský brankár Ján Laco a obranca Peter Podhradský.

Ukrajinský klub v stredu oznámil, že ani mládežnícky tím Mladá Garda Doneck nebude pôsobiť v budúcom ročníku MHL.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM