Správy

Sneženie komplikuje dopravu v kraji: Horský priechod Vernár uzavretý pre nákladnú dopravu

Dopravu na cestách v Prešovskom kraji od rána komplikuje husté sneženie.

Ilustračný obrázok k článku Sneženie komplikuje dopravu v kraji: Horský priechod Vernár uzavretý pre nákladnú dopravu
Zdroj: Polícia SR - Prešovský kraj

Polícia aktuálne uzatvorila pre nákladnú dopravu horský priechod Vernár na ceste I/66. Okrem toho by všetky úseky ciest mali byť zjazdné, vodiči by však mali zvýšiť opatrnosť.

Prvé výjazdy sme mali už od štvrtka (27. 2.) od 21. hodiny, začalo to v okolí Humenného a pokračovalo to ďalej. Vo výkone je všetka dostupná technika, ktorá jazdila už počas celej noci, a aj aktuálne máme vo výkone 82 sypačov v rámci celého kraja,“ priblížil situáciu dispečer Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja Jaroslav Štofko. V nižších polohách sú cesty momentálne mokré, niekde je kašovitá vrstva snehu, vo vyšších polohách sú zasnežené.

Za uplynulých 24 hodín cestári v kraji posypali okolo 6200 kilometrov ciest, viac ako 4100 kilometrov ciest prepluhovali a spotrebovali na úpravu 420 ton soli a 380 ton intertného materiálu. „Permanentne sa snažíme pluhovať a posypávať, ale naďalej sneží, takže naše vozidlá sú neustále v teréne. Vo vyšších polohách bude zrejme snežiť celý deň, v nižších polohách sa môže zmeniť sneh na dážď, takže vyzývam vodičov, aby jazdili opatrne a radšej pomalšie. Zimné pneumatiky by mali byť samozrejmosťou,“ zdôraznil Štofko.

V súvislosti so situáciou na cestách museli hasiči v kraji doposiaľ riešiť päť menších nehôd, nešlo však o nič vážne. „Zaznamenali sme len jednu nehodu so zranením, na diaľnici pri Prešove sa jedna osoba zranila. Inak šlo len o pomoc pri vyťahovaní zapadnutých áut po šmyku,“ dodal operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove.

Podľa informácií od vodičov zverejnených na sociálnej sieti majú niektoré autá problém vyjsť do Starého Smokovca. Na cestách vo Vysokých Tatrách sa miestami šmýka. Auto skončilo mimo cesty napríklad aj medzi Veľkou a Tatranskou Lomnicou. Odstavený kamión hlásia vodiči na ceste smerom na Ždiar.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM