Peter Handzuš Rôzne

Doprava kvôli sneženiu kolabuje! Ak nemusíte, autom nejazdite

Dopravu na viacerých úsekoch okresu komplikuje momentálne husté sneženie. V Poprade je od dnešného rána v platnosti pre zlé poveternostné podmienky v okolí ciest prvý situačný stupeň.

Ilustračný obrázok k článku Doprava kvôli sneženiu kolabuje! Ak nemusíte, autom nejazdite
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Polícia upozorňuje vodičov , že cesta 1/18 v úseku obce Bertotovce, okres Prešov, je úplne neprejazdná z dôvodu skrížených kamiónov. Informovalo o tom dnes Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove. Skrížený kamión bol aj za Svitom v smere na Tatranskú Štrbu.

„Prvý situačný stupeň máme vyhlásený od 6.00 h pre oblasť Prešov a pre oblasť Poprad od 8.00 h. Súvisí to s tým, že nám momentálne silno sneží a na niektorých cestách 3. triedy v okolí Prešova, konkrétne napríklad pri Lipníkoch či Záhradnom, máme popadané stromy,“ informoval Tomáš Lažo z odboru prevádzky Správa a údržby ciest PSK.

Ako ďalej uviedol, pre nepriaznivé poveternostné podmienky bola počas nočnej služby vo výkone takmer všetka technika jednotlivých stredísk Správy a údržby ciest PSK. Cestári najazdili od stredy večera do dnešného rána v kraji celkovo 17.300 kilometrov. „Každý sypač prešiel svoj okruh, svoju cestu, šesťkrát,“ podotkol Lažo.

Horské priechody na území kraja sú podľa jeho slov pokryté dnes ráno vrstvou snehu vysokou približne päť centimetrov. „Niekde je snehu ešte viac. Problémy so zjazdnosťou ciest nám hlásia z okolia Levoče, Kežmarku, Veľkej Lomnice, Tatranskej Lomnice. Pri Veľkom Šariši evidujeme skrížený kamión, ďalší je skrížený pri Bertotovciach. Problémy sú hlásené aj z okolia Sabinova,“ uzavrel Lažo.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM