Správy

Doprava na Slovensku KOLABUJE: Skrížené kamióny, neupravené cesty, uviaznuté autá

Buďte za volantom ostražití! Dopravu na slovenských cestách v utorok ráno komplikujú viaceré nehody a neupravené cesty. Informujú o tom zdroje dopravných informácií.

Ilustračný obrázok k článku Doprava na Slovensku KOLABUJE: Skrížené kamióny, neupravené cesty, uviaznuté autá
8
Galéria

Zelená vlna RTVS upozorňuje, že úsek medzi Muráňom a Tisovcom je pre neupravené cesty neprejazdný pre všetku dopravu. Nehodu hlási na trase Opatovská Nová Ves – Slovenské Ďarmoty, úsek je tiež neprejazdný.

„Obídete to cez Lesenice, Chrastince a Koláre,“ dodala Zelená vlna RTVS. Zároveň na trase Sačurov – Hencovce skončilo viacero áut mimo cesty.

Ďalšie nehody

Nehodu hlásia za Novou Kelčou smerom na Vranov nad Topľou, kamión tam skončil mimo cesty. Tiež na ceste I/65 medzi Beladicami a Kolíňanmi a za Plaveckým Podhradím smerom na Sološnicu. Viacero áut sa zrazilo v križovatke na vjazde do Bratislavy z Ivanky pri Dunaji, treba tam rátať so zdržaním.

Ďalej upozorňuje na dve nehody na ceste R2 za Tomášovcami smerom na Mýtnu. Na neprejazdný úsek pre skrížené kamióny upozorňuje na ceste R4 na trase z Maďarska do Košíc. Skrížené kamióny sú aj na trase z Devičia na Krupinu, cesta je tam podľa Zelenej vlny RTVS neupravená a vodiči sa tam zdržia v oboch smeroch.

Zároveň upozorňuje, že v stúpaní na Šturec smerom z Turčianskych Teplíc sa šmýkajú kamióny a úsek je ťažko prejazdný. Neupravené cesty a šmýkajúce autá sú aj na Kľaku smerom z Prievidze, úsek je v tomto smere podľa Zelenej vlny RTVS ťažko prejazdný.

Uzavreté horské priechody

Slovenská správa ciest (SSC) na webe zjazdnost.sk upozorňuje na horský priechod Soroška, ktorý je uzavretý pre vozidlá nad 3,5 tony.

Tiež horský priechod Donovaly, cesta I/59 je uzavretá pre nákladnú dopravu nad desať metrov dĺžky z dôvodu hustého sneženia.

Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty sú podľa cestárov zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý. Na niektorých úsekoch je čerstvý alebo kašovitý sneh. Zároveň cesty prvej, druhej a tretej triedy sú zjazdné a povrch vozoviek je prevažne pokrytý vrstvou čerstvého, kašovitého alebo utlačeného snehu.

Problémy v energetike

Ako uvádza portál imeteo.sk: „Sneh, ktorý aj v týchto chvíľach padá na väčšine stredného a východného Slovenska, je mokrý a ťažký. Môže sa preto stať, že sa pod ním budú lámať konáre stromov.“

Kalamitné počasie s výdatným snežením už spôsobilo aj výpadok elektriny. „To môže spôsobiť aj výpadky elektriny. Podľa stránky Východoslovenskej distribučnej sú ráno bez elektriny obyvatelia obce Dvorníky, v časti Včeláre. Obec leží neďaleko Moldavy nad Bodvou,“ píše spomínaný web o počasí.

Bude snežiť

Ako dodávajú odborníci na imeteo.sk, so snežením, aj výdatným, treba na strednom a východnom Slovensku počítať aj v nasledujúcich hodinách. „Práve na juhu Banskobystrického a Košického kraja sa očakáva snehová nádielka aj viac ako 15 cm. V horských oblastiach môže dokonca napadnúť až 40 cm snehu,“ poznamenali.

Aj TIETO články stoja za prečítanie!

Slovensko sa ocitlo pod snehovou prikrývkou
8
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Zdroj: imeteo.sk/dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM