Peter Handzuš Futbal

Dorast sa prestrieľal medzi elitu: V Poprade sa bude hrať prvoligový futbal!

Do histórie popradského futbalu sa vo štvrtok 21.6.2018 zapísala devätnástka FK Poprad, ktorá v baráži zdolala tím MFK Dukla Banská Bystrica.

Ilustračný obrázok k článku Dorast sa prestrieľal medzi elitu: V Poprade sa bude hrať prvoligový futbal!
100
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Baráž o postup do prvéj ligy sa aj tento rok hrala na jeden zápas. Zväz poveril organizáciou ružomberský klub. Práve na kopačkách dorastencov MFK Ružomberok skončili Popradčania pred dvomi rokmi. Trávnik súpera spred dvoch rokov im tentoraz prial.

V príjemnom letnom počasí sledovalo zápas na neutrálnej pôde 820 divákov. Aj keď zápasu miestami chýbala futbalová krása, chlapci z oboch tímov bojovali z plných síl. V prvom polčase dostal príležitosť kopať penaltu Poprad, no Ondrej Elexa bránu prestrelil. V druhom polčase si vypracovali veľké šance aj hráči Banskej Bystrice, o zápase ale nakoniec po bezgólovej remíze musel rozhodnúť penaltový rozstrel. Popradčania zahodili jednen pokutový kop a Banská Bystrica dva. Z postupu medzi slovenskú mládežnícku elitu sa teda mohli začať tešiť Popradčania.

“Bol to veľmi ťažký zápas hlavne po mentálnej stránke. Nebolo tam možno veľa pokusov o kombináciu, ale bol to boj. Dvaja naši hráči a dvaja hráči Banskej Bystrice dostali křče. Chlapci išli na doraz, nedá sa im nič vyčítať. Pentalty už bola lotéria,” zhodnotil barážový zápas tréner FK Poprad Ján Blaháč.

Zdroj: Dnes24.sk

FK Poprad – MFK Dukla Banská Bystrica 0:0, PK 6:5

FK Poprad má veľmi dobre rozpracovanú prácu s mládežou. Prechod hráčov medzi mládežníckymi kategóriami v pyramíde tak neprináša väčšie problémy. A Popradčania sú pripravení odohrať nasledujúcu sezónu medzi najlepšími slovenskými mládežníkmi so cťou.

“Náš káder tvorilo dvadsaťštyri hráčov a odchádzajú ôsmi. Je to teda jedna tretina. Ostatní ostávajú. Dnes v základnej zostave nastúpili piati hráči, ktorí ostávajú v tíme aj v budúcej sezóne, dokonca dvaja vekovo ešte mladší. Myslím, že to už máme dobre poskladané na budúci rok a chceme v prvej lige podávať dobré výkony,” dodal tréner Blaháč.

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM