Peter Handzuš Hokej

Dorast začal súboj o bronz. Po prvých dvoch zápasoch je stav série vyrovnaný

Sériu o bronzové medaily začali popradskí dorastenci podobne ako semifinále. Na domácom ľade jeden zápas vyhrali a druhý prehrali.

Ilustračný obrázok k článku Dorast začal súboj o bronz. Po prvých dvoch zápasoch je stav série vyrovnaný
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Posledným extraligovým zástupcom v boji o medaily je dorast HK ŠKP Poprad. Po základnej časti patrilo Popradčanom 2. miesto v tabuľke. V súboji o finále podľahli mladí hokejisti Popradu Dukle Trenčín 1:3 na zápasy a v nedeľu tak začali súboj o 3. miesto.

Aj keď sú hráči HK ŠKP Poprad tabuľkovo lepším tímom, HC Slovan Bratislava je im v tejto sérii zatiaľ viac než vyrovnaným súperom. V prvom zápase vyhrali Popradčania až v samostatných nájazdoch 2:1. Druhý zápas rozhodli presilové hry. Po prvej tretine bol ešte stav bezgólový, ale potom hostia využili dve presilovky, kým Popradčania len jednu. Prehra domácich 1:3 znamená, že séria sa do Bratislavy presúva za stavu 1:1 na zápasy.

Dorastencov HK ŠKP Poprad teraz čakajú dva ťažké zápasy na Slovane, ktoré dohrajú vo štvrtok a v piatok 2. a 3. apríla 2015. Už tieto zápasy môžu rozhodnúť o tom, kto získa v Extralige dorastu bronz. Ak sa nerozhodne v Bratislave, posledný rozhodujúci zápas je naplánovaný na Veľkonočnú nedeľu a začne o 11:30 na popradskom zimnom štadióne.

Séria o bronzové medaily v Extralige dorastu:

HK ŠKP Poprad – HC Slovan Bratislava 2:1 sn (0:0, 0:1, 1:0, 0:0)
Góly: 57. Žiak, SN Krupa – 22. Sloboda

HK ŠKP Poprad – HC Slovan Bratislava 1:3 (0:0, 0:1, 1:2)
Góly: 52. Václav – 28. Alekseev, 46. Bobál, 48. Sitárik

HK ŠKP Poprad - HC Slovan Bratislava 1:3
34
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM