Hokej

Dostali sme dva lacné góly a to rozhodlo, konštatoval Hvila

Po štvordňovej odmlke v hokejovej Tipsport extralige vykorčuľovali pod Pustým hradom na ľad mužstvá z opačných pólov tabuľky. Vedúci tím HKm Zvolen privítal na svojom ľade hokejistov HK Poprad, ktorí sa v prebiehajúcej sezóne herne trápia.

Ilustračný obrázok k článku Dostali sme dva lacné góly a to rozhodlo, konštatoval Hvila
Zdroj: TASR

Podtatranci naposledy absolvovali náročný duel v podobe východniarskeho derby s Košicami, kde neuspeli a preto chceli favorita zo Zvolena prekvapiť.

Gólová neefektivita a nedisciplinovanosť

V úvodných minútach mali väčšiu aktivitu na hokejkách hráči Zvolena. Do sľubných šancí sa dostal Podkonický a snaživý Čanky, ale ani jeden z nich gólmana Westlunda neprekonal. Gólové ovocie priniesla napokon 8. minúta, kedy sa presadil výborne umiestnenou strelou Podkonický a poslal tak Zvolen do vedenia 1:0.

Popradčania mohli následne kontrovať počas štvorminútovej presilovej hry, ale proti bol pozorný zvolenský brankár Šimko, ktorý zlikvidoval pokus Šterbáka aj Jáchyma. „Táto presilovka nás mrzela, dostali sme sa do súvislého tlaku, mali sme dosť šancí, ale nepodarilo sa nám skórovať. Škoda, zápas mohol vyzerať inak,“ priznáva jeden z najproduktív­nješích hráčov kamzíkov, Lukáš Hvila.

Zápas sa niesol v znamení nepremenených šancí, čo sa potvrdilo aj v druhom dejstve. Podtatrancom sa skórovať nepodarilo, naopak svoj náskok zvýšil Zvolen a z piateho gólu počas tohtoročnej sezóny sa mohol radovať Tomáš Méry. Potrebný kontaktný gól chcel pre svoj tím vsietiť kapitán Klouda, ale neúspešne. Do brejku sa počas druhej tretiny dostal ešte Popradčan Buc, ale jeho zakončenie nebolo dostatočne razantné. “Počas celého zápasu sme išli naplno. Za prelomovú tretinu by sa dala označiť prvá, lebo sme nevyužili presilovku a to sa v takomto zápase môže neskôr vypomstiť,“ odvoláva sa na gólovú mizériu popradský útočník.

V tretej tretine mohol zápas zdramatizovať práve Hvila, následne aj top kanonier kamzíkov Tomas, ale Šimko si naďalej udržiaval čisté konto. Oba tímy doplatili na časté vylúčenia, čo im ubralo veľa fyzických aj psychických síl. „Musíme si na tie vylúčenia dávať väčší pozor a hlavne premieňať šance počas hry v početnej výhode.“ HK Poprad má so Zvolenom nepriaznivú zápasovú bilanciu a gól Martina Ďalogu, ktorý znamenal pre Zvolen trojgólové vedenie, to mohol len potvrdiť. „Pozeráme sa dopredu a na predchádzajúce zápasy so Zvolenom sa neohliadame, doma ich budeme chcieť už poraziť,“ reagoval na fakt, že Poprad prehral so Zvolenom v tejto sezóne všetky vzájomné duely.

K nečakanému zvratu došlo v závere zápasu, kedy sa do streleckej listiny zapísal Lukáš Hvila a upravil na 3:1. Tréner Popradu Jančuška si vzal oddychový čas a „v hodine dvanástej“ Buc prekvapivo skorigoval výsledok na 2:3. „Prišlo to neskoro, lebo Zvolen výborne bránil a my sme následne útočili do plných,“ komentuje posledné minúty Lukáš Hvila, ktorý v minulosti obliekal práve dres Zvolena.

Útočné snaženie kamzíkov napokon ukončil Peter Zuzin a gólom do prázdnej bránky dal definitívnu bodku za zápasom 39. kola hokejovej Tipsport extraligy. Zvolen zvíťazil 4:2 a stále neohrozene kraľuje na extraligovom tróne. HK Poprad sa snaží bodovať v každom zápase, aby si upevnili postupovú priečku pred Vlkmi zo Žiliny, ktorí sa miestenky v play-off nebudú chcieť len tak ľahko vzdať.

Autor: Katarína Magová

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM