Monika Vengrínová Rôzne

Dušičkový zhon v Poprade: Čo ľudia najviac kupujú a ako sa pohybujú ceny?

Sviatok všetkých svätých už doslova klope na dvere. Vybrali sme sa priamo do terénu zmapovať, ako je to s nákupom vencov a kvetov v našom meste. Zistili sme, čo letí medzi obyvateľmi Popradu i to, aké sú tohtoročné ceny.

Ilustračný obrázok k článku Dušičkový zhon v Poprade: Čo ľudia najviac kupujú a ako sa pohybujú ceny?
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Čo tento rok ľudia preferujú, kedy nakupujú a koľko sú ochotní za kvety na hroby svojich blízkych zaplatiť, sme sa vybrali zistiť priamo na trh, kde to pestrofarebnými vencami a kyticami doslova hýri.

Čím krikľavejšie, tým lepšie

„Ľudia kupujú aj umelé, aj živé kvety. Čo sa však živých týka, pri tých sa viacerí boja, že zamrznú, preto si radšej zvolia umelé. Ak si však vyberú živé, tak najčastejšie tatranské vence,“ uviedol predavač Jozef Rusnák s tým, že ceny umelých sa pohybujú od troch do dvadsaťpäť eur, živé stoja päť.

Od ceny, či počtu vencov a kytíc, sa podľa predavačky Ivety Hulinovej odvíja i preferencia jednotlivých kupujúcich. „Ak má niekto viac peňazí, tak radšej kúpi živé, ak nie, tak umelé za tri eurá. Samozrejme, záleží aj od toho, koľko kvetov a vencov potrebuje,“ objasnila Hulinová a dodala, že najdrahšie sú tatranské vence za osemnásť eur.

V tom, aké vence a kytice sa predávajú najlepšie, sa predavači zhodli. „Čím krikľavejšie, tým lepšie. Je to totálny nevkus,“ zasmiala sa predavačka. Jej kolega z iného stánku však doplnil, že tie krikľavé vyhľadávajú skôr rómski spoluobčania.

Najväčší nápor vo štvrtok a v piatok

Predavači sú na najväčší nápor dobre pripravení. Ľudia už nakupujú dlhšiu dobu, väčšina si to však, podľa nich, necháva na poslednú chvíľu. Najviac zákazníkov očakávajú vo štvrtok a v piatok.

Dušičkový tovar na trhu
24
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM