Monika Vengrínová Krimi

Dva dni po bitke na futbalovom ihrisku: Policajti vykonali mimoriadnu akciu v Huncovciach!

K nepríjemnému incidentu došlo v sobotu na futbalovom ihrisku v Huncovciach, keď podľa portálu čas.sk Rómovia z neďalekej osady napadli mladých futbalistov počas zápasu žiakov. Polícia v tomto prípade začala intenzívne vyšetrovanie a trestné stíhanie. Štyroch ľudí už obvinili.

Ilustračný obrázok k článku Dva dni po bitke na futbalovom ihrisku: Policajti vykonali mimoriadnu akciu v Huncovciach!
Zdroj: Dnes24.sk

„Polícia v prípade výtržnosti v obci Huncovce okamžite prijala opatrenia na zistenie páchateľov tohto skutku. V prípade bolo začaté trestné stíhanie pre prečin výtržníctva a štyrom osobám už bolo vznesené obvinenie,“ informovala Jana Migaľová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove. Ako ďalej hovorkyňa uviedla, naďalej prebieha intenzívne vyšetrovanie a preveruje sa protiprávne konanie ďalších osôb zúčastnených na sobotňajšom incidente.

Muži zákona však mali prácu aj dnes, v dvoch osadách sa rozhodli vykonať pátraciu akciu. Nasadili väčší počet síl a prostriedkov a vykonali dvojhodinovú mimoriadnu pátraciu policajnú akciu v Huncovciach a vo Veľkej Lomnici. „Akcia sa začala ráno o šiestej hodine a zameraná bola na pátranie po hľadaných osobách, po páchateľoch trestnej činnosti a priestupkov. Aktívne bolo zapojených 83 policajtov poriadkovej, dopravnej a kriminálnej polície a tri služobné psy,“ povedala Migaľová.

Počas konania akcie bolo podľa polície preverených päť objektov, prevažne v uvedených rómskych osadách, v ktorých boli predvedené dve osoby a obvinené z prečinu výtržníctva. Ďalšie osoby sa podľa slov polície momentálne nezdržiavali v mieste svojho bydliska. „Počas konania akcie nedošlo k narušeniu verejného poriadku, neboli použité donucovacie prostriedky a nedošlo ani k zraneniu osôb,“ dodala hovorkyňa.

Pátracia akcia v Huncovciach a vo Veľkej Lomnici
1
Galéria
Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM