Peter Handzuš Rôzne

Dva mosty v meste čaká oprava. Nákladiaky po nich neprejdú

V snahe predĺžiť životnosť mostných objektov bude z prevádzky na mostoch na Francisciho a Alžbetinej ulici onedlho vylúčená nákladná doprava.

Ilustračný obrázok k článku Dva mosty v meste čaká oprava. Nákladiaky po nich neprejdú
Zdroj: Dnes24.sk

„Na základe podnetu Okresného dopravného inšpektorátu v Poprade sme so statikom vykonali obhliadku mostného telesa na Francisciho ulici, kde bolo konštatované, že je potrebné vykonať niektoré stavebné práce, ktorými sa zabráni ďalšiemu znehodnocovaniu jednotlivých častí konštrukcie a uvoľňovaniu muriva na chodník a cestu na Zdravotníckej ulici,“ uviedla Kristína Horáková z popradskej radnice.

„Z dôvodu predĺženia životnosti je potrebné vylúčiť nákladnú dopravu prechádzajúcu po tomto moste. Vylúčeniu nákladnej dopravy sa nevyhne ani most na Alžbetinej ulici pri výjazde na kruhový objazd,“ doplnila Horáková.

Na základe konzultácii so statikom mesto dá vypracovať projekt organizácie dopravy a zabezpečí dopravné značenie tak, aby prejazd nákladnými autami po týchto mostoch bol vylúčený.

Mesto Poprad pripravuje rozsiahlu komplexnú obhliadku všetkých mostných objektov. Zámerom je zdokumentovať ich stavebno-technický stav a pripraviť plán postupných opráv. Samotná realizácia opráv bude závisieť od zistení rozsahu poškodenia a v neposlednom rade od finančných možností mesta.

Foto + zdroj: Mesto Poprad

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM