Monika Vengrínová Hokej

Dva zápasy, dva rovnaké výsledky. Kamzíci neuspeli ani v druhom zápase v play off

Po pondelkovom neúspešnom vstupe do play off, Popradčania zopakovali nelichotivý výsledok, keď znova na piešťanskom ľade prehrali 1:2. Zvrátiť stav majú možnosť Kamzíci doma už v piatok a v sobotu.

Ilustračný obrázok k článku Dva zápasy, dva rovnaké výsledky. Kamzíci neuspeli ani v druhom zápase v play off
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Do druhého zápasu vstúpil lepšie Poprad a hneď v úvode sa pred Tomekom nepresadil Paukovček. V 10. minúte našiel Holovič zadovkou pred bránkou Stupku a ten dostal domácich do vedenia. Už o minútu vypichol obrancom puk na modrej čiare Melichárek a svoj nájazd zakončil gólom pod hornú žŕdku – 2:0. Hosťujúci tréner zareagoval na dva rýchle góly oddychovým časom. To Poprad povzbudilo a už o pár sekúnd mohol znížiť Mlynarovič, ale neprekonal ležiaceho Tomeka. Následne dostali hostia možnosť štvorminútovej presilovej hry, ale mohli v nej inkasovať, no Nemec ani Lušňák sa nepresadili. V závere ešte zaujal prienik Lapšanského, ale Tomek bol pozorný.

Druhá tretina patrila domácim. Nakopla ich presilovka, v ktorej najskôr po prihrávke Peška netrafil prázdnu bránku Filip, potom sa pred bránkou po prihrávke Raisa otočil Mišura, ale ani on nemieril presne a gólom sa neskončila ani šanca Peška. V ďalšom priebehu zlyhali vo výborných šanciach Stupka, Lušňák aj Nemec. Poprad bol prakticky bezzubý, až na záverečnú minútu, v ktorej ohrozil Tomeka strelami od modrej počas presilovky.

Záverečná časť bola absolútne v réžii hosťujúcich „kamzíkov“. Najskôr síce nevyužili takmer minútovú presilovku o dvoch hráčov, keď na zadnej tyčke nedorazili Sýkora a neskôr Mlynarovič, ale po strele Fabiana už sa tešili – 1:2. Gól Popradčanov nakopol a počas celej tretiny zvierali domácich v ich obrannom pásme, ale vyrovnanie neprišlo ani po strele Vaica. V poslednej minúte zápasu oslabil svoje mužstvo vyhodením puku z ľadovej plochy Rais a Popradčania dohrali presilovku bez brankára a so šiestimi hráčmi, vytúženého vyrovnania sa však nedočkali. Piešťany tak vedú v sérii štvrťfinále play off nad Popradom už 2:0 na zápasy.

Roman Sýkora, asistent trénera Piešťan: „Som rád, že sme zvládli aj druhý zápas. Stretnutie nezačalo pre nás dobre, mali sme problém s pohybom. Do konca tretiny sa nám podarilo dvomi gólmi rozhodnúť celý duel. Druhá časť bola z našej strany vynikajúca, ale nevyužili sme svoje šance. Do záverečnej tretiny sme vstúpili tak, ako v pondelok, a to zo zabezpečenej obrany a čakali sme na chybu súpera. Hoci sme inkasovali gól, bojovnosťou a obetavosťou sme zápas dotiahli do víťazného konca. Mrzí ma, že si na štvrťfinále play off našlo cestu málo divákov.

Vladimír Turan, asistent trénera Popradu: „Do zápasu sme vstúpili lepšie ako včera, ale nepodarilo sa nám streliť gól. Naopak, po dvoch hrubých chybách sme dvakrát inkasovali a domáci viedli prakticky z ničoho. V druhej tretine mali Piešťany navrch, ale nevyužili svoje šance, čo nás povzbudilo. Tretia časť bola v našej réžii, mali sme šance, ale domáci brankár nás vychytal. Ak by sme lepšie hrali presilovky, výsledok by bol iný.“

ŠHK 37 Piešťany – HK Poprad 2:1 (2:0, 0:0, 0:1) /2:0 na zápasy/

Góly: 10. Stupka (Chylo, Holovič), 11. Melichárek (Nemec) – 43. Fabian (Vaic, Kurali).
Rozhodovali: J. Konc, Lokšík – Holienka, Valach,
vylúčení: 6:4, presilovky a oslabenia: 0:0,
1251 divákov

foto: ilustračné

Piešťany - Poprad 2:1
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM