Monika Vengrínová Krimi

Dvadsaťročného vodiča nezastavili ani výstrely. Nafúkal takmer tri promile

Kežmarskí policajti naháňali auto, v ktorom sedeli dvaja dvadsaťroční mladíci. Tí nereagovali na výzvy na zastavenie a mužom zákona sa snažili ujsť. Nezastavili ich ani výstrely. Policajtom sa ich podarilo chytiť až v lesoch za obcou Mlynčeky.

Ilustračný obrázok k článku Dvadsaťročného vodiča nezastavili ani výstrely. Nafúkal takmer tri promile
Zdroj: Webnoviny.sk

Dva varovné výstrely mladíkov nezastavili

Muži smerovali z Kežmarku do obce Mlynčeky, keď ich cestou chcela skontrolovať policajná hliadka. Dvadsaťročný Peter, ktorý auto šoféroval, však na znamenie policajtov nezastavil. Naopak, dupol na plyn a hliadke sa snažil ujsť. Nereagoval ani na svetelné výzvy na policajnom vozidle, preto boli podľa slov prešovskej policajnej hovorkyne Jany Migaľovej použité dva varovné výstrely zbraňou do vzduchu.

Mladý šofér však ani po nich nezastavil. Vysokou rýchlosťou prešiel cez obec Mlynčeky a pokračoval po lesnej ceste. Až niekoľko sto metrov za obcou auto odstavil a so svojim rovnako starým spolujazdcom Miroslavom utiekli do lesa. Už po pár metroch ich však policajti dohonili. Ako prvého zadržali Mira, ktorému na mieste namerali približne dve promile alkoholu v krvi. Následne chytili aj vodiča, ktorý sa dychovej skúške podrobiť odmietol. V policajnej cele si to však rozmyslel. Nafúkal takmer tri promile. O naháňačke informoval portál noviny.sk.

Šoféroval aj napriek zákazu

Zaujímavé na celom prípade je i to, že Peter šoféroval aj napriek zákazu, ktorý dostal len pred dvoma týždňami. Vtedy pri bežnej policajnej kontrole nafúkal viac, ako jedno promile. „Mužovi bol uložený trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlo na dobu dvanástich mesiacov,“ uviedla Migaľová. Okrem toho bol Peter právoplatne odsúdený na tri mesiace nepodmienečne s podmienečným odkladom na jeden rok. O treste po nočnej naháňačke rozhodne sudca v najbližšom čase.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM