Peter Handzuš Futbal

Dve červené karty pre Poprad a penalta: Aj taký bol zápas proti Seredi

V sobotu večer nastúpili futbalisti Popradu v NTC už na svoj štvrtý zápas nadstavbovej časti DOXXbet ligy proti tímu ŠKF Sereď.

Ilustračný obrázok k článku Dve červené karty pre Poprad a penalta: Aj taký bol zápas proti Seredi
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk

Dvakrát domáci prehrávali, dvakrát dokázali vyrovnať. V druhom polčase videli až dvaja Popradčania červenú kartu a v dvojnásobnom oslabení inkasovali aj tretí gól. Pri všetkej snahe a obetavosti však už modrobieli nedokázali na tento úder odpovedať.

Prvý polčas spĺňal od začiatku do konca tie najprísnejšie kritériá a hral sa obojstranne kvalitný futbal. Hostia zo Serede šli veľmi rýchlo do vedenia, keď sa po chybnom vybehnutí popradského brankára presadil v piatej minúte Kamil Vaško. Svoj deň mal domáci ostrostrelec Lukáš Kubus, ktorý strelil oba góly Popradu a bol prakticky jediný z radov modrobielych, kto zamestnával súperovho brankára. Jeho prvý presný zásah bol včasnou odpoveďou na gól Serede, keď sa zblízka trafil v dvanástej minúte. Aj napriek útočnej hre oboch tímov sa už nikto z gólu neradoval a prvé dejstvo skončilo zmierlivo 1:1.

Úvod druhého polčasu bol pre Popradčanov ako zo zlého sna. Už v 50. minúte zastavil kapitán domácich Matúš Bendík prenikajúceho hráča nedovolene v šestnástke a rozhodca ťahal červenú kartu a ukázal i na biely bod. Z pokutového kopu sa nemýlil Renáto Meszlényi a Sereď viedla opäť o gól. Od toho momentu sa zápas začal lámať. Na ihrisku sa čoraz viac iskrilo a rozhodcovia mali čo robiť, aby udržali duel vo svojich rukách. Bol to opäť Lukáš Kubus, ktorý zodpovednosť zobral na seba a rovnako zakrátko po inkasovanom góle dokázal stav zrovnať v 59. minúte. Tentokrát však mal na tom leví podiel Tomáš Sedlák, ktorý miláčikovi domácich tribún naservíroval majstrovskú prihrávku krížom cez pokutové územie.

Nepríjemná chvíľa poznačila zápas v 73. minúte. Do súboja o loptu sa dostal domáci Lukáš Janigloš a hosťujúci Miroslav Kasaj. Zrážka v sklze oboch hráčov sa skončila zlomenou nohou Kasaja a hlavný rozhodca, ktorý najskôr udelil Janiglošovi žltú kartu, svoj verdikt rýchlo preklasifikoval na vyradenie už druhého domáceho hráča z hry. Dvojnásobnú presilovku dokázali hráči Serede využiť už o tri minúty, keď Martin Jurica zatočil loptu k pravej žrdi a popradský brankár Ján Malec ju nepochopiteľne púšťal v domnienke, že pôjde tesne mimo brány. Lopta však prekĺzla medzi žrde a bolo 2:3.

Popradčania sa ani za nepriaznivého vývoja nevzdávali a viac ako 1400 divákov ich hnalo svojimi hlasivkami dopredu. Niekoľko streleckých pokusov spálil najaktívnejší strelec domácich Lukáš Kubus, no stav sa už do záverečného hvizdu nezmenil. Popradčania ešte v nadstavbovej časti druhej najvyššej súťaže nebodovali a nezmenil to teda ani oduševnený výkon proti Seredi. Po štyroch kolách tak naďalej okupujú poslednú dvanástu priečku tabuľky.

„Diváci videli veľmi dobré stretnutie, napínavé až do konca. Bolo nás síce časom o dvoch hráčov viac, ale na ihrisku to vôbec nebolo cítiť. Domácich hráčov povzbudzovali diváci a panovala výborná atmosféra. Do poslednej chvíle išli na doraz a nepochopiteľne sme sa práve my stiahli a v niektorých momentoch sme zbytočne odkopávali lopty. Som rád, že sme vyhrali, ale je mi veľmi ľúto zranenia Mirka Kasaja, ktorý má údajne zlomenú nohu. Zápas bol aj napriek ostrému súboju korektný a takéto momenty patria k futbalu,“ hodnotil víťazný zápas v Poprade tréner ŠKF Sereď Tibor Meslényi.

„Prvý polčas bol vynikajúci z oboch strán. Prišlo k nám vyspelé mužstvo s prepracovaným ofenzívnym systémom. Hostia dali prvý lacnejší gól, ale my sme sa tej kvalite prispôsobili a diváci sa mohli futbalom baviť. Mali sme nešťastný vstup do druhého polčasu, keď nerozumiem pravidlu, podľa ktorého sú za jeden čin dva tresty. Rozhodca nám vylúčil hráča a nariadil aj pokutový kop. Deje sa to kdekoľvek vo svete a týmto momentom prakticky vždy končí zápas. Bojovali sme naďalej a dokázali sme vyrovnať. Prišiel nešťastný zákrok Janigloša, ale všetci, ktorí chodia v Poprade na futbal vedia, že Lukáš nie je nejaký "mastič“ a nikdy by niečo podobné neurobil úmyselne. Šiel do sklzu a nešťastne trafil nohu súpera. Mrzí nás to všetkých, pretože sme vždy boli slušné mužstvo, ktoré neokopáva protihráčov. Snažili sme sa do konca ešte niečo so zápasom urobiť a je pravda, že hostia sa víťazstva trochu zľakli. Umožnili nám dostať sa do šancí. Chlapcom nemám čo vyčítať, ale opäť sme prehrali po hlúpych chybách. Bojujeme s tým celú jar. Snažíme sa, hráme kvalitné zápasy s kvalitnými súpermi, ale nakoniec sme vždy tí, ktorí ťahajú za kratší koniec. Bod by sme si zaslúžili a preto ma prehra mrzí,„ pridal hodnotenie tréner FK Poprad Vladimír Lajčák a dodal na margo lacných inkasovaných gólov v sieti Jána Maleca: "Prvý aj tretí gól bol jeho. V nadstavbe sme sa dohodli, že budú striedavo chytať obaja kvalitní brankári po dva zápasy. Po dnešku to možno prehodnotím.“

FK Poprad – ŠKF Sereď 2:3 (1:1)
Góly: 12´ a 59´ Lukáš Kubus – 5´ Vaško, 50´ Meszlényi (PK), 76´ Jurica
ŽK: 63´ Lukáš Kubus – 89' Pecho
ČK Popradu : 50´Matúš Bendík, 73´Lukáš Janigloš
Súpiska Popradu: Malec – Jurčo, Bendík (K), Janigloš, Tropp, Palutka, Sedlák, Ferenc, Rams, Kubus, Melek, Náhradníci: Šuľa, Gallovič, Orenič, Ondruš, Huszárik
Diváci : 1426

FK Poprad vs. ŠKF Sereď
23
Galéria
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM