Peter Handzuš Správy

Električkami jazdí viac ľudí. Od januára si kúpite lístok aj u rušňovodiča

Letná turistická sezóna vo Vysokých Tatrách pokračuje v závislosti od počasia minimálne do konca septembra. Od júna až do augusta však železničnú prepravu v Tatrách využilo už približne 800.000 návštevníkov.

Ilustračný obrázok k článku Električkami jazdí viac ľudí. Od januára si kúpite lístok aj u rušňovodiča
Zdroj: TASR

„Je to o vyše 6 % cestujúcich viac ako za rovnaké obdobie minulého roka. Najviac frekventovaným úsekom bol úsek trate medzi Starým Smokovcom a Štrbským Plesom,“ uviedla riaditeľka odboru komunikácie Železničnej spoločnosti Slovensko Jana Morháčová.

Cestovné lístky zoženiete ľahšie

Na TEŽ funguje samoobslužný systém, počas leta však podľa nej nestúpol počet ľudí, ktorých revízori zachytili bez lístka, resp. s neoznačeným lístkom. Cestovné lístky sú dostupné u 40 predajcov. „Na Sekcii služieb zákazníkom evidujeme dve podania na nízku kapacitu vlakov, šesť podaní na nespokojnosť s dostupnosťou predaja zakúpenia cestovných dokladov v tarifných bodoch TEŽ a OŽ a následného platenia pokuty kontrolórovi,“ priblížila Morháčová zaznamenané podnety od zákazníkov.

Od nového roka budú vo vlakoch doplnkovo predávať lístky už aj rušňovodiči, a to na všetkých staniciach a zastávkach, zo svojho stanovišťa zákazníkovi stojacemu na nástupišti. K dispozícii bude však len jednodňový lístok v hodnote štyri eurá, alebo zľavnený za dve eurá. Rozsah dopravných výkonov na tratiach TEŽ a OŽ je stanovený objednávkou Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Na tratiach 183 a 184 je zavedený taktový systém dopravy s hodinovým intervalom vlakových spojení.

V Cestovnom poriadku 2013/2014 podľa nej nedôjde k nárastu dopravných výkonov. V porovnaní so zimnou sezónou 2012/2013 nedôjde ani k zásadným zmenám, čo sa týka rozsahu dopravy či produktového portfólia.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM