Martin Sýkora Iné športy

Eliminátor pre Gašparíka: Premiéra na námestí pozná svojich víťazov

Popradské námestie v piatok (11.8.) patrilo horským bicyklom. Po prvý raz sa na atraktívnej trati konal Eliminátor. Súťaž plná adrenalínu začala novú tradíciu.

Ilustračný obrázok k článku Eliminátor pre Gašparíka: Premiéra na námestí pozná svojich víťazov
Foto: Martin Želonka

Krkolomné pády i chuť víťazstva

Dlhé rovinky, nečakané skoky a jazda po schodoch – aj to bol Eliminátor, premiérová súťaž, ktorá sa konala na popradskom námestí.

„Dnešným svetovým trendom je približovať sa ľuďom. Aj my sme sa rozhodli tým pohodlným ísť v ústrety. Zároveň je to pozvánka na nedeľné Majstrovstvá Európy v horskej cyklistike,“ uviedol riaditeľ pretekov Peter Procházka.

Na desiatky pretekárov čakala vyše 500-metrová trať, ktorú postavil dvojnásobný majster sveta v cyklokrose Ondrej Glajza st. Mladší pretekal a v kategórii mužov nakoniec obsadil 5. miesto. Núdza nebola len o odvážne výkony, ale nechýbali ani krkolomné pády.

„Pády k tomu patria. Pretekári sú na to nastavení, sú to väčšinou registrovaní jazdci vo svojich zväzoch,“ vysvetlil riaditeľ pretekov.

Eliminátor 2017
7
Galéria
Foto: Martin Želonka

Premiéra pre Gašparíka

Na štart sa postavili nielen domáci pretekári. Popradského Eliminátora si prišli vyskúšať aj jazdci z Poľska, Českej republiky a dokonca aj z Estónska. „Keďže ide o prvý ročník, snažili sme sa nastaviť limit. Nechceli sme to siliť. 60 pretekárov je vzhľadom na to, že je to premiéra, pekné číslo,“ dodal Procházka.

Víťazi:
Kristína Tichá – dorastenky
Matej Cibuľa – žiaci
Jakub Suržin – kadeti
Marta Turoboś – ženy
Branislav Gašparík – muži

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM