Martin Sýkora Krimi

Evakuácia budovy na sídlisku má dohru: Verdiktom je všeobecné ohrozenie

Požiar, ktorý v stredu ohrozil obyvateľov bytového domu na popradskom sídlisku Juh, bude mať dôsledky. Polícia skutok posúdila ako všeobecné ohrozenie.

Ilustračný obrázok k článku Evakuácia budovy na sídlisku má dohru: Verdiktom je všeobecné ohrozenie
Foto: Martin Sýkora

V stredu zažili obyvatelia obytného domu na ulici Tomášikovej na popradskom sídlisku Juh akčné dopoludnie. Požiar a evakuácia ľudí tu totiž nie je na dennom poriadku.

„Vo veci trestného činu všeobecného hrozenia začal trestné stíhanie poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru v Poprade,“ informovala Jana Migaľová z oddelenia komunikácie a prevencie KR PZ v Prešove.

V jednom z bytových domov na 10-tom poschodí v rozvodnej skrini s elektrickými rozvodmi došlo k požiaru elektroinštalácie v stúpajúcom domovom vedení. Požiar sa šíril po elektrických rozvodoch na ďalšie poschodia.

„Pri tejto udalosti bezprostredne došlo k ohrozeniu zdravia a majetku minimálne trinástich osôb, ktoré sa v tom čase v blízkosti požiaru nachádzali. Škody doposiaľ neboli vyčíslené,“ dodala Migaľová. Trestná sadzba odňatia slobody pri tomto trestnom čine je zákonom stanovená na 1 rok.

PREČÍTAJTE SI AJ: Požiar reštaurácie v Poprade bude mať dohru

Evakuácia požiar Poprad Juh 2016
4
Galéria
Foto: Martin Sýkora
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM