Peter Handzuš Hokej

Exhibičný zápas pri príežitosti vstupu HC LEV do KHL sa konať nebude

Exhibičný zápas, ktorý sa mal medzi tímom Gazprom Export a výberom Českej republiky a Slovenska uskutočniť v sobotu (10.9.) v Poprade, sa konať nebude.

„Zo strany ruských partnerov nám prišla informácia, že sa prezident KHL Alexander Medvedev rozhodol zrušiť exhibíciu a neprísť na Slovensko,“ uviedla Nora Gubková zo Slovenskej agentúry cestovného ruchu. Dôvodom je letecká tragédia, ktorá v stredu postihla mužstvo Lokomotivu Jaroslavľ a zapríčinila smrť jeho celého hráčskeho kádra, vrátane slovenského hokejistu Pavla Demitru i trojice českých reprezentantov Jana Mareka, Josefa Vašíčka a Karla Rachůnka.

Mal to byť zápas pri príležitosti vstupu HC Lev Poprad do Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL). „Išlo o zápas seniorských hviezd známych vo svete, československý tím proti ruskému, avšak v súvislosti s tým, čo sa stalo, sa rozhodla ruská strana zápas zrušiť,“ dodala Gubková.

HC Lev Poprad mal v rámci KHL v sobotu o 17. hodine odohrať svoj úvodný duel, no napokon sa pre tragédiu kolotoč ligy pre tragédiu skôr než v pondelok nerozbehne.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM