Monika Vengrínová Kultúra

Exotické vtáky cez víkend zaplnili priestory múzea. Výstava potešila najmä deti

Výstava exotických vtákov sa v Podtatranskom múzeu v Poprade uskutočnila už po štvrtýkrát. Svojich operených miláčikov prišli ukázať chovatelia z klubu Exoty Poprad. Kto mal záujem, niektorého z vtáčikov si mohol i zakúpiť.

Ilustračný obrázok k článku Exotické vtáky cez víkend zaplnili priestory múzea. Výstava potešila najmä deti
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

„Tento rok oslavujeme štyridsiate výročie založenia nášho združenia v Poprade. Kedysi to boli Exoty a akvaristika Poprad, dnes už akvaristika neexistuje. Tu v múzeu sme objavili priestory pred štyrmi rokmi a jeho vedeniu ďakujeme za to, že nám vyšlo v ústrety a mohli sme túto výstavu uskutočniť práve tu,“ premýšľa Ladislav Palovčík zo združenia Exoty Poprad.

Chovatelia z Popradu, Svitu a Spišskej Teplice na propagačnú výstavu zapožičali približne 140 vtákov. Návštevníci tak mali možnosť pokochať sa 43 druhmi krásne sfarbených operencov a v prípade záujmu si niektorého z nich i odniesť domov.

„Každý z týchto vtákov je chovaný v súkromnom chove a každý chovateľ bol k dispozícii návštevníkom v prípade otázok, či možnosti zakúpenia niektorého vtáka. Mnohí chovatelia majú veľkochovy, preto nie je problém dohodnúť sa s nimi,“ hovorí Palovčík.

Medzi najvzácnejšie druhy na výstave v rámci väčších papagájov patril kakadu ružový, žako šedý, či amazoňan modročelý. Z menších vtáčikov to boli amadiny gouldové a čížiky ohnivé, ktoré sú exotickejšie ako zebričky či pestúnky.

exoty Poprad 2013
39
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM