Miroslav Pomajdík Krimi

Smrteľná explózia v diaľničnom tuneli: Pozrite si zábery z miesta nešťastia

Pri výbuchu v tuneli Šibenik zahynul strelmajster (39†), ktorý riadil trhacie práce a ďalších päť robotníkov sa zranilo. Prevezení boli do najbližších nemocníc v Poprade, Levoči a Spišskej Novej Vsi. Stav jedného z nich je veľmi vážny a už bol prevezený vrtuľníkom do Košíc.

Ilustračný obrázok k článku Smrteľná explózia v diaľničnom tuneli: Pozrite si zábery z miesta nešťastia
Zdroj: Webnoviny.sk

V Košiciach ho prijali o 9:30 na kliniku anestéziológie a intenzívnej starostlivosti. Lekári rozhodli o urgentnej operácii. Ostatných zranených previezli do okolitých nemocníc. V Levoči sú dvaja s poranením hlavy a jeden utrpel aj zlomeninu predkolenia. Ďalší dvaja sú taktiež s poranením hlavy hospitalizovaní v popradskej nemocnici.

„Pri plánovaných trhacích prácach došlo k neočakávanému výbuchu. Následkom explózie utrpel strelmajster, ktorý riadil trhacie práce, smrteľný pracovný úraz. Ďalší piati pracovníci boli zranení, z toho jeden ťažko,“ uviedla Simona Tančáková zo spoločnosti EUROVIA SK. K výbuchu došlo v pondelok o 4:30 hod.

V blízkosti nešťastia, len pár desiatok metrov od inkriminovaného tunela sa aj naďalej pracuje. Prístup na stavenisko tunela monitoruje polícia. Smrť robotníka a zranenia ďalších piatich ľudí na stavbe spôsobil nekontrolovaný výbuch náloží. Na mieste nešťastia to dnes povedal minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD).

„Okolo jednej nad ránom dochádzalo k odstrelovým prácam v južnej rúre tunela. Po uložení výbušnín nevybuchli všetky, preto sa urobil druhý odstrel. Ani ten však nebol úspešný, niektoré výbušniny zostali. Začal sa odstraňovať zosunutý materiál, ktorý sa nahromadil, a vtedy došlo k nekontrolovanému výbuchu,“ povedal Kaliňák. Zároveň informoval, že polícia začala trestné stíhanie pre usmrtenie osoby.

Tunel je súčasťou úseku diaľnice D1 Jánovce – Jablonov. Výstavbu tohto diaľničného úseku robí združenie spoločností EUROVIA SK, a.s., EUROVIA CS a.s., a STAVBY MOSTOV SLOVAKIA a.s. Výstavbu tunela kompletne pre združenie zabezpečuje subdodávateľsky spoločnosť TUBAU a.s.

Výbuch v tuneli Šibenik
12
Galéria
Zdroj: Webnoviny.sk
Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM