Monika Gécziová Správy

Extrémne nízke teploty i snehové záveje: Meteorológovia varujú Popradský okres

Zima už niekoľko dní kraľuje v plnej sile a meteorológovia aj naďalej dvíhajú varovný prst.

Ilustračný obrázok k článku Extrémne nízke teploty i snehové záveje: Meteorológovia varujú Popradský okres
Zdroj: TASR

„Pri zmenšenej oblačnosti sa v okrese Poprad očakáva dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu –15 až –18 °C,“ upozorňuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) s tým, že hoci nie je očakávaný mráz v tejto ročnej dobe a oblasti zriedkavý, môže spôsobiť poškodenie zdravia.

Nízke teploty, ktoré podľa odborníkov z SHMÚ predstavujú potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a fyzické aktivity v exteriéroch, sa očakávajú od 7. januára od 22:00 do 8. januára do 6:00. Vydaná je výstraha 1. stupňa pred nízkymi teplotami.

Výstraha 1. stupňa platí tiež od 8. januára od 6:00 do 9. januára do 14:00, a to pred snehovými jazykmi a závejmi. „V okrese Poprad sa miestami očakáva tvorba snehových jazykov, ojedinele aj závejov,“ varujú meteorológovia na svojej stránke a upozorňujú, že tvorba snehových jazykov a závejov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity.

„Výskyt snehových jazykov a závejov je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ dodáva SHMÚ.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: SHMÚ
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM