Martin Sýkora Krimi

Falošná bankovka v kostolnej pokladničke: Kto ju tam tak asi hodil?

Falošné bankovky s možnosťou nelegálne prísť k majetku nie sú ničím výnimočným. Neznámy páchateľ zo Starej Ľubovne by si však zaslúžil hodnosť "expert"!

Ilustračný obrázok k článku Falošná bankovka v kostolnej pokladničke: Kto ju tam tak asi hodil?
1
Galéria

Čínska 50-eurovka

Bizardný zážitok majú za sebou pod Tatrami v Starej Ľubovni. Zatiaľ neznámy návštevník miestneho kostola totiž prejavil veľkú dávku odvahy, ale zároveň aj humoru.

„Doposiaľ neznámy páchateľ vyrobil bankovku v nominálnej hodnote 50 eur, ktorú v nedeľu (21.10.) vložil v Starej Ľubovni do pokladničky, možno aj počas omše,“ uviedla oficiálna policajná facebooková stránka.

Či išlo o úmysel poškodiť nálezcov alebo o recesiu v tejto chvíli nie je jasné, určite však bankovka už na pohľad musela pobaviť minimálne službukonajúcich policajtov.

Zdroj: Facebook

Pokus o vtip alebo vyjadrenie názoru?

Bankovka na prvý pohľad nejaví znaky pravosti a zjavne ide o falzifikát. Polícia SR bankovku ukázala aj vo svojom profile na sociálnej sieti – a diskusia verejnosti mohla pokojne začať. Čo si o tom myslia ľudia? „Takéto "bankovky“ sa dajú objednať z netu a tie čínske znaky sú tam preto, aby bolo jasné že sa nejedná o platidlo, čiže bankovku nemožno pokladať za falzifikát,„ napísala Michaela. Mnoho prispievateľov diskusie pochybný nález komentovalo s nadhľadom a vtipom. "Pokiaľ mu za platbu nedali blok z registračnej pokladne, tak nevidím problém,“ prispel diskutujúci Maroš. Viac rozumu do vyriešenia celej situácie vniesol diskutujúci Pavol, ktorý má s podobnými papierikmi osobnú skúsenosť. „To nie sú falošné peniaze. Sú tak označené čínskymi znakmi, aby boli rozpoznateľné. Číňania ich pália na Sviatky mŕtvol. Tie sa dajú kúpiť v Ázii za babku. Sú to peniaze na pálenie. Každý to pozná. Keď som bol na Tchaj-wane, tak to tam pálili na uliciach. Takže sprostý vtip, ale žiadny zločin,“ uviedol Pavol. Slovenskí strážcovia zákona však berú pravdepodobný pokus o vtip, resp. vyjadrenie osobného názoru s plnou vážnosťou. „Polícia prípad vyšetruje,“ uzavrela polícia na FB stránke.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM