Peter Handzuš Futbal

FC Sobota predčasne majstrom Zimnej ligy. Boj o 3. miesto pokračuje

V sobotu 19.4.2014 pokračovala Zimná liga preloženým 15.-16.kolom.

Ilustračný obrázok k článku FC Sobota predčasne majstrom Zimnej ligy. Boj o 3. miesto pokračuje
Zdroj: Dnes24.sk

Beer Boys vyhrali jednoznačne nad B-Teamom 7–1, i keď priebeh zápasu nebol taký jasný. Víťazstvom predbehli o 1 bod oddychujúci Lion Šatex na 3. mieste. Práve o posledné medailové miesto budú tieto dve družstvá bojovať až do posledného kola.

Darebáci ak chceli pomýšlať na 1.miesto, museli v sobotu vyhrať. Nastúpili aj s dvojicou najlepších strelcov, no Veľká 1984 bola proti. Kolektívnym výkonom dokázali obrať Darebákov o 2 body a remizovala 3–3.

FC Sobota vo svojich oboch zápasov nezaváhala. Nad Elron Teamom, ktorý im bol vyrovnaným súperom, vyhrala 4–2. Brankárovi Remžovi z Elronu sa podaril husársky kúsok, keď prekonal vybehnutého brankára Langa cez celé ihrisko. Veľkej dala rovnako gólov avšak o jeden menej dostala 4–1. Víťazstvami sa stala majstrom Zimnej ligy už pred posledným dvojkolom.

Elron Team vo svojom druhom zápase nadelil dvojciferne Starému Juchu 11–0.

Dodys Zubal

Bližšie k zápasom opäť očami Števa Harhovského:

BEER BOYS – B-TEAM Tento zápas sľuboval drámu, keďže v minulom kole Lion zabodoval a tak dostal pivárov pod tlak. Tí keď chceli ešte ostať v hre o tretie miesto museli naplno bodovať proti silnému týmu, ktorí nastúpil takmer kompletnom zložení. Začiatok zápasu bol obojstranne vyrovnaný, pozorne sa navzájom strážili obaja súperi. V druhej polovičke prvého polčasu sa nakoniec ujali vedenia pivári, keď premenili peknú kombinačnú akciu. Od vtedy sa stiahli na svoju polovicu a brejkmi hrozili súperovi. Ak niečo prešlo. tak skvelými zákrokmi ich podržal vynikajúci brankár. B-Team sa snažil, no pivári pozorne bránili. Ku koncu polčasu krásnou strelou z priameho kopu navýšili svoje vedenie už na 2–0. V druhom sa nič nezmenilo na spôsobe hry- pivári čakali a trestali z brejkov. Postupne zaťažovali súperove konto a až keď viedli 5–0, B-Team dal čestný úspech. Pivári odpovedali opäť gólmi a tak prekvapujúco no zaslúženie vyhrali tento dôležitý zápas. O konečnom treťom mieste sa bude rozhodovať v poslednom dvojkole.

FC SOBOTA – ELRON TEAM
Sobota mala dnes jasný cieľ- bodovať naplno a zaistiť si v predstihu prvé miesto. Tomu podriadila všetko a výsledok sa aj dostavil. V zápase s Elronom sa ujali vedenia a snažili sa pridať aj druhý gól. Elroňáci hrali oduševnene a nedali im nič zadarmo. Sobota si aj napriek tomu utvorila náskok a kontrolovala hru. Elronu dovoli výsledok len skorigovať, čo si aj za svoju snahu a bojovnosť aj zaslúžili.

DAREBÁCI – VEĽKÁ 1984
Darebáci, ak si chceli udržať nádej na prvé miesto, tak museli naplno bodovať. Narazili však na mužstvo Veľkej, ktoré im bolo vyrovnané od začiatku až po koniec zápasu. Veličania sa ujali vedenia, Darebáci odpovedali dvoma gólmi a vyhrali polčas 2–1. V druhom sa prelievala hra hore, dole, čakalo sa na chyby. Tie sa dostavili, urobila ju Veľká, Darebáci odskočili už o dva góly. Veličania sa nevzdávali, svojou húževnatosťou dokázali vyrovnať. Dokonca sa mohli aj ujať vedenia, no nepremenili šance. Pár sekúnd pred koncom mohli hráči darebákov strhnúť výhru na svoju stranu no skvelým zákrokom sa prezentoval brankár Veľkej. Nakoniec ostal výsledok nerozhodný. Darebáci tak prišli aj o teoretickú možnosť sa ešte dostať na prvé miesto.

FC STARÍ JUCH – ELRON TEAM
Nadšenci z Starého Juchu sa opäť prišli baviť futsalom. Aj keď nestačili herne na jasne lepších Elroňákov, zaslúžia si pochvalu za svoje športové srdce a nadšenie pre futsal. V tomto zápase Elron prevýšil súpera ako kombinačne, tak aj kondične. Pohodlne vyhrali vysokým rozdielom.

FC SOBOTA – VEĽKÁ 1984
Veľká si brúsila zuby aj na Sobotu, že ju oberie o nejaké body, čomu nasvedčovala ich hra. Pustili sa nebojácne do súpera, hrali s ním vyrovnanú partiu, no pohoreli na koncovke. Sobota šance premieňala a tak potvrdila svoje prvé miesto v tabuľke, ktoré si úplne zaslúži.

Preložené 15–16.kolo 19.4.2014

BEER BOYS – B-TEAM 7:1 (2:0)
góly: Tomko 3, Jurský 2, Blaško 1, Melicherčík 1 – Svitek 1
brankári: Mlynarčík – Brunnsteiner
Ž.K: Rakoczy – Čuba

FC SOBOTA – ELRON TEAM 4:2 (2:0)
góly: .Beller 3, Barabas 1 – Bilina 1, Remža 1
brankári: Lang – Remža
Ž.K: Beller /FC SOBOTA/

DAREBÁCI – VEĽKÁ 1984 3:3 (2:1)
góly: Mezey 2, Marhefka 1 – Bednár 1, Kittan 1, Šifra 1
brankári: Solus – Smižanský
ŽK: Šifra /VEĽKÁ 1984/

FC STARÍ JUCH – ELRON TEAM 0:11 (0:4)
góly: Kaleta 3, Štrbka M. 3, Bilina 2, Findura 2, Griglák 1
brankári: Dziviak – Remža
Ž.K: Dubec, Dziviak – Kaleta

FC SOBOTA – VEĽKÁ 1984 4:1 (0:0)
góly: Kušnierik 2, Baláž 1, Štelbaský Ma. 1 – Kittan 1
brankári: .Lang – Smižanský
Ž.K: Bednár, Gallovič A., Šifra /VEĽKÁ 1984/

FC Sobota predčastne majster Zimnej ligy. Boj o 3. miesto pokračuje
35
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM