Monika Vengrínová Kultúra

Festival Dikyfest v Gerlachove: Z roka na rok úspešnejší

Už po štvrtý krát sa v podtatranskej dedinke Gerlachov konal kresťanský festival Dikyfest. Desiatky veriacich i tých ostatných všetkých vekových kategórií zaplnili dvor bývalej základnej školy a dva dni si užívali nezabudnuteľnú atmosféru.

Ilustračný obrázok k článku Festival Dikyfest v Gerlachove: Z roka na rok úspešnejší
Zdroj: Dnes24.sk

Dikyfest vznikol ešte v roku 2009 ako reakcia na nedostatok kvalitných kresťansky orientovaných hudobných podujatí pod Tatrami. Po nultom úspešnom ročníku organizátori pripravili prvý oficiálny Dikyfest a v tomto roku sa tak konal v poradí piaty, avšak štvrtý oficiálny. Záujem divákov, i počet kapiel svedčí o tom, že tento festival sa stáva z roka na rok populárnejším.

Dikyfest už po druhýkrát trval dva dni. Ten prvý patril moderovanej diskusii na tému „Kresťan v zamestnaní, poctivosť v konaní“, kde diskutovali starosta obce Drienovská Nová Ves Ján Brozman a dlhoročný pracovník s mládežou Ján Vecan. Nasledovali chvály, hudobné vystúpenie skupiny Trace a hostí a na záver si prítomní pozreli film s kresťanskou tematikou.

Sobota bola výlučne hudobná a na pódiu sa vystriedali kapely Nádej, Advent, Otvorené dvere, Prečo nie?, Metanoja a El Roi, Groove Hub, ale i hudobník Juraj Greksa a prvá slovenská Superstar Katka Koščová.

Nechýbala pravá grilovačka a skvelý guľáš, ale najmä výborná nálada a zábava, ktorá trvala do neskorých večerných hodín. A pomaly sa už začína pripravovať piaty ročník.

Súťaž o CD

Ak ste sa zapojili do našej súťaže, mohli ste vyhrať hudobné CD. Výhry posielame poštou Mgr. Zuzane Valekovej a Matúšovi Ondrušekovi.

foto: Samuel Kušnír

Dikyfest 2013
39
Galéria
DikyFest 2013
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM