Peter Handzuš Rôzne

Filatelisti sa stretnú v Poprade. Okrem prednášok tu bude aj burza známok

Podtatranská metropola bude v sobotu a nedeľu 20. a 21. septembra hostiť 31. ročník Dní filatelie Slovenska. Predseda organizačného výboru podujatia Rastislav Ovšonka informoval, že hlavný program je sústredený na sobotu, keď sa uskutoční prednášková časť podujatia.

Ilustračný obrázok k článku Filatelisti sa stretnú v Poprade. Okrem prednášok tu bude aj burza známok
Zdroj: Webnoviny.sk

„Prednášky sú venované rôznym filatelistickým témam a prednášateľmi budú viacerí odborníci z oblasti poštovej histórie, geofilatelie, námetovej a tradičnej filatelie a venovať sa budeme aj pripravovaným emisným plánom,“ objasnil Ovšonka. Prednášková časť podujatia sa uskutoční v Tatranskej galérii v Poprade a začína sa od 10. hodine.

Na úvod podujatia budú vyhlásené aj výsledky ankety o najkrajšiu poštovú známku za rok 2013. Slovenská pošta pri tejto príležitosti zriadi v Tatranskej galérii príležitostnú poštovú priehradku, kde bude používať dve príležitostné pečiatky s domicilom Poprad. Jedna z nich je venovaná uvedenej ankete a druhá samotným Dňom filatelie Slovenska. „V druhý deň podujatia sa v priestoroch Strednej odbornej školy na Okružnej ulici v Poprade uskutoční od 7. hodiny tradičná Podtatranská filatelistická burza,“ doplnil Ovšonka.

Organizátorom 31. Dní filatelie Slovenska je Klub filatelistov v Poprade v spolupráci s Tatranskou galériou, Slovenskou poštou a Ministerstvom dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Podujatie sa koná v Poprade po prvý raz.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM