Peter Handzuš Futbal Šport

Finále Pohára PFZ: Trofej skončila tento rok v rukách hráčov OŠK Spišský Štvrtok

Už po štvrtýkrát si v pohárovej súťaži zmerali sily tímy z líg organizovaných Podtatranským futbalovým zväzom.

Video: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Finále Pohára Podtatranského futbalového zväzu si v sezóne 2018/2019 zahrali tímy OFK Vikartovce a OŠK Spišský Štvrtok. Obidva tímy sú účastníci 6. OMV ligy a patria im v tabuľke prvé dve miesta. Tri kolá pred koncom ligy sú lídrom Vikartovce s osembodovým náskokom na Spišský Štvrtok a majú našliapnuté na víťazstvo v tejto lige.

Do pohárového finále postúpili Vikartovce cez Vlkovce, ktoré hrajú 8. ligu a tri tímy zo 6. ligy – Liptovskú Tepličku, Hôrku a Spišskú Teplicu, ktorá vyhrala Pohár PFZ v minulej sezóne. V riadnom hracom čase dostali Vikartovce len jeden gól a päť ich strelili. Dvakrát skončil ich zápas v riadnom hracom čase remízou.

Spišský Štvrtok sa do finále prebojoval cez Lendak z 8. ligy, Hozelec a Kurimany zo 7. ligy a Spišskú Belú zo 6. ligy. Ofenzíva OŠK nadelila súperom osemnásť gólov a brankár inkasoval päťkrát.

Obidvaja finalisti sa veľmi dobre poznajú z ligy a zápas susedov z tabuľky ukázal, aký futbal sa hrá v 6. lige. Vo viac futbalovom prvom polčase nepadol žiaden gól, aj keď sa šance objavili na obidvoch stranách. V druhej polovici dochádzali tímom kondičné sily a na ihrisku sa začali množiť fauly, ktoré rozhodca štedro odmieňal kartami. Traja hráči dokonca videli kartu červenú a zápas nedohrali.

Po bezgólovej remíze nasledoval rozstrel zo značky pokutového kopu. Presnejšiu mušku v ňom mali futbalisti Spišského Štvrtku, ktorí skórovali štyrikrát a zapísali sa do futbalovej histórie ako štvrtí držitelia trofeje Podtatranského futbalového zväzu.

Peter Lavko, tréner OFK Vikartovce: „Je to šport, je to futbal. Kto bol lepší a bojovnejší, ten vyhral. Bol to pekný zápas.“

Marek Falatko, tréner OŠK Spišský Štvrtok: „V závere to bolo nervózne, ale obidve mužstvá potvrdili, že sú právom na čele tabuľky. Myslím, že sme mali hernú prevahu. Škoda že nepadol gól z hry a museli rozhodnúť penalty.“

Lukáš Jurčo, kapitán OŠK Spišský Štvrtok: „V lige bude ťažko Vikartovce dobehnúť, ale som rád, že sme im uchmatli aspoň pohár a takto sme sa im revanšovali.“

OFK Vikartovce – OŠK Spišský Štvrtok 0:0 2:4PK
94
Galéria
Foto: Peter Handzuš

OFK Vikartovce – OŠK Spišský Štvrtok 0:0 2:4PK

ŽK: Cihoň, Kuna – L. Jurčo, J. Jurčo, Strcuľa, Richvalský, Jakubec
ČK: Kuna – Strcuľa, Jakubec
Rozhodovali: Kočiš, Duda, Bjalončík
Zápas sledovalo 500 divákov

OFK Vikartovce: Švagerko ©- Barilla (Kuna), Drevko, Kubus (Beneš), Cihoň, Skokan, Diabelko, Kohút, Kušnirák, Jakubčák (Mezovský)(Bajnok)

OŠK Spišský Štvrtok: Gavalier – Sura, Gánovský, Olekšák, Pat. Jakubec, L. Jurčo ©, J. Jurčo, Strcuľa, Richvalský (Bajtoš), Pet. Jakubec, Kukura (Servatka)

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM