Peter Handzuš Hokej

Finále pred fantastickou diváckou kulisou. Víťazkami 1. ligy žien sa stali Popradčanky

V sobotu sa rozhodlo o tom, kto zdvihne nad hlavu vzácnu trofej. V poslednom, piatom zápase, sa proti sebe postavili najlepšie dva ženské tímy na Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku Finále pred fantastickou diváckou kulisou. Víťazkami 1. ligy žien sa stali Popradčanky
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

O tom, že pod Tatrami sa hrá najlepší ženský hokej, sa mohli presvedčiť diváci na zaplnenom zimnom štadióne v Spišskej Novej Vsi. Dve tisícky fanúšikov sledovalo rozhodujúci finálový zápas medzi domácimi Osami a hráčkami HK Poprad.

Po nervóznom začiatku a dvoch vyrovnaných tretinách svietil na tabuli výsledok 1:1 a zverenkyne trénerov Finduru i Skokana bojovali o každý puk, ktorý by mohol rozhodnúť zápas aj v záverečnej tretine. To sa podarilo v 56. minúte Popradčanke Lalíkovej, ktorá druhým gólom v zápase poslala Poprad do vedenia.

V samom závere využli Popradčanky presilovú hru a konečný výsledok HC Spišská Nová Ves – HK Poprad 1:3 znamenal, že hráčky Popradu získali majstrovský titul a slzy smútku ostali tento rok pre sklamané Osy.

Popradčanky dokázali v sérii hranej na tri víťazné zápasy otočiť nepriaznivé skóre z 0:2 na 3:2 a zaslúžene tak mohli zdvihnúť nad hlavy majstrovskú trofej.

Ako prebiehali oslavy majsterského titulu si budete môcť pozrieť v ďalšom článku.

HC Spišská Nová Ves – HK Poprad 1:3 (1:0, 0:1, 0:2) – konečný výsledok série: 2:3 Góly: 3. Mikesková (Kežmarská) – 30. Lalíková (Džurňáková), 56. Lalíková, 58. Čulíková (Llíková, Džurňáková).
Vylúčenia 7:4, Martina Muchová 10+DKZ za nešportové správanie, presilovky 0:1, oslabenia 0:0, strely 27:29. Rozhodovali: Štec – Kúdeľová, Zvadová, 1999 divákov

HK Spišská Nová Ves: Zuziaková – Klimášová, Turcsányiová – Balášová, Kežmarská- Majkuthová – Plencnerová, Sroková, Jurčová – Muchová, Mikesková, Sabolová – Pastvová, Csiszérová
HK Poprad: Lambertová – Országhová, Žitňaňnská – Ištocyová Tatiana , Lalíková – Krivianská, Gaborčíková – Kováčiková, Vaľková – Džurňáková, Čulíková, Staroňová – Gorecká, Oberciánová, Krajňáková- Bednárová, Drdáková, Danková – Ištocyová Lucia, Korenková, Šulíková

SNV-PP 5. finále
1
Galéria
SNV-PP 5. finále
40
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM