Martin Sýkora Futbal

FK hlási "sme pripravení": Popradčania sa posilnili na ihrisku aj v organizácii

Popradský futbalový klub čaká už tento víkend prvá zápasová stretávka v druhej lige. Posilnení na ihrisku, na lavičke i v realizačnom tíme chcú v FK hrať vysoko.

Ilustračný obrázok k článku FK hlási "sme pripravení": Popradčania sa posilnili na ihrisku aj v organizácii
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

O tom, čo sa stalo počas uplynulých mesiacov na hráčskych postoch i v realizačnom tíme informovalo vedenie FK Poprad na predsezónnej tlačovej konferencii. Prezident klubu Roman Dvorčák oboznámil všetkých o smerovaní klubu, o jeho koncepcii a filozofii.

Začali mládežou

Už počas minulého roka vedenie FK začalo s profesionali­záciou klubu. Mládež je rozdelená do troch skupín – prípravku, žiakov a dorast. Každej kategórii pribudol profesionálny šéftréner. Novými kategóriami, ktoré FK Poprad obsadí aj v súťažiach sú chlapci do 16 rokov a dievčatá.

„S mládežou to myslíme vážne. Svedčí o tom vytvorenie dvoch nových kategórií. Za uplynulé mesiace sme tvrdo pracovali, klub sme posunuli opäť ďalej,“ povedal prezident FK Poprad Roman Dvorčák.

Popradský futbalový klub začal úzko spolupracovať aj so Zemedarom Stráže tak, aby tu našla svoj domov i mládež. V klubovom vedení chcú, aby ihrisko v Strážach časom vyzeralo minimálne tak, ako štadión v Poprade – Veľkej.

Nová koncepcia i filozofia

Prezident FK konštatoval, že uplynulú sezónu seniorské družstvo nenaplnilo cieľ skončiť do šiesteho miesta. Preto začali v klube tvoriť koncepciu a filozofiu. Počas letnej prestávky pribudlo do A-družstva 8 nových tvárí.

PREČÍTAJTE SI AJ: Popradský druholigista finišuje s prípravou: S najvyššími ambíciami

„Hráčov sme sledovali dva až tri mesiace. Museli zapadnúť do našej filozofie a očakávame, že ju budú s nami tvoriť,“ konštatoval Dvorčák s tým, že od kategórie do 15 rokov až po seniorov budú tréneri hrať rovnaký herný štýl. „Chceme, aby o 4 až 5 rokov klub niečo znamenal. FK Poprad nebude mestský klub, FK bude regionálny klub,“ vyhlásil klubový prezident, ktorý chce, aby chlapci snívali o tom, že keď vyrastú, budú hrať za FK Poprad.

Novinkou je aj doplnenie realizačného tímu. Jeho novými členmi je Mikuláš Dvorožňák, hlavný tréner juniorky a B – družstva a Martin Lipčák, tréner brankárov A-ka, B-ka, U16, U17, U19 a žien. Perspektívou a cieľom je, aby sa seniorská rezerva v priebehu krátkej budúcnosti dostala do tretej ligy a stala sa družstvom do 24 rokov.

Futbalisti už chcú hrať, prípravy bolo dosť

Popradskí futbalisti absolvovali náročnú prípravu. Po príprave v domácich podmienkach sa presunuli do českej Jihlavy, kde ich preverili popredné mužstvá českej druhej ligy. Postupne to boli Frýdek – Místek, Pardubice a Znojmo. Po zahraničnom sústredení prišla na rad opäť príprava doma. FK sa stretol s poľským Nowym Saczom, slovenskou Banskou Bystricou a izraelským Hapoel Ashkelon.

„Všetci hráči sú fit, môžeme pracovať na tom, čo sme na jar začali,“ vystihol predsezónne čakanie tréner FK Poprad Pavol Mlynár. Oporou by mal byť opäť obranca a kapitán Vladimír Palša, ktorému sa atmosféra v kabíne pozdáva. „Sme si sadli, je tu veľmi dobrá partia. Spravíme všetko preto, aby popradský futbal napredoval. Domáce zápasy budú ťažké, budeme potrebovať divákov a ich podporu,“ uviedol Palša. Pred popradskými orlami stojí cieľ hrať minimálne v prvej polovici tabuľky.

Hrací čas sa nemení, vstupné áno

Fanúšikovia si zvykli na sobotňajšie večerné futbalové divadlo. Čas domácich zápasov – sobota 19:00 – sa nemení a v auguste i septembri ostáva v platnosti. V októbri a novembri sa časy stretnutí budú prispôsobovať poveternostným podmienkam.

„Hrací čas je sobota večer. Zaujímavosťou je, že hrať v sobotu večer doma je pre nás niekoľkonásobne drahšie ako hrať zápas vonku. My si fanúšikov vážime a sme vďační za ich podporu,“ vysvetlil Dvorčák.

PREČÍTAJTE SI AJ: FK Poprad zverejnil ceny lístkov: Druholigista verí v dobrú návštevnosť

Cena vstupného v porovnaní s minulými ročníkmi mierne vzrástla. „Ľudia nemôžu čakať, že klub zaplatí celú show a oni prídu zadarmo. Kto má rád FK, kto má rád hráčov, podporí nás,“ vysvetlil klubový prezident. Od vedenia FK Poprad zaznela aj informácia o myšlienke otvorenia fanshopu v jednom z popradských obchodno – nákupných centier. „Ak nám bude chodiť 2 000 ľudí na zápasy, obchod otvoríme,“ dodal Dvorčák.

FK Poprad začne druholigovú sezónu v sobotu, keď na domácom trávniku v NTC Poprad privíta o 19:00 hod. Zvolen.

Tlačová konferencia FK Poprad
1
Galéria
Tlačová konferencia FK Poprad
8
Galéria
Foto: Peter Handzuš
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM