Martin Sýkora Futbal

FK Poprad sa so sezónou rozlúčil debaklom: Spod Dubňa s nakladačkou

Popradskí futbalisti sa po dobrom vstupe do jarnej časti druhej futbalovej ligy pasovali do úlohy ašpiranta na postup. To sa nakoniec nepodarilo a v poslednom zápase vyfasovali "päťku".

Ilustračný obrázok k článku FK Poprad sa so sezónou rozlúčil debaklom: Spod Dubňa s nakladačkou
Foto: Peter Handzuš

Popradskí futbalisti cestovali na posledný zápas tejto sezóny pod Dubeň, aby si zmerali sily so žilinskou rezervou. Zápas Podtatrancom vôbec nevyšiel. Hlavne prvý polčas v zápase, v ktorom prakticky o nič nešlo, bol pre bielomodrých ako zo zlého sna.

Hostitelia otvorili skóre už v 6. minúte Krelom z pokutového kopu. Hrôza prišla v poslednej prvopolčasovej 15-minútovke. V 31. minúte zvýšil na 2:0 Martinček, aby o 10 minút Petrák zvýši na rozdiel triedy. V poslednej minúte prvej polovice sa presne trafil aj Klec a po 45-tich minútach na tabuli svietil stav 4:0 pre rezervu šošonov. Kapitán žilinského B-čka svoj výkon vyšperkoval v 71. minúte, keď piatym gólom zaznamenal bodku za sezónou. „Napriek tomu, že o nič nešlo, čo sa týka tabuľky, chceli sme v tomto zápase vyzerať úplne inak ako to napokon bolo. Prvým polčasom sme si urobili hanbu. Týmto sa chcem ospravedlniť hlavne našim fanúšikom, ktorí merali cestu do Žiliny. Určite to bolo pre nich veľké sklamanie. V druhom polčase to už bolo lepšie, ale zápas sa v podstate dohrával v priateľskom tempe. Snažili sme sa hráčov skoncentrovať na tento posledný zápas, ale hlavami už asi boli na dovolenkách. Týmto prístupom sklamali a neurobili si dobré meno,“ povedal po zápase asistent trénera FK Poprad Mikuláš Dvorožňák.

Foto: Peter Handzuš

MŠK Žilina B – FK Poprad 5:0 (4:0)
Góly: 6. Krela (z 11 m), 31. Martinček, 41. Petrák, 45. a 71. Klec. Rozhodoval: Jurenka, ŽK: Šušolík, Hučko (obaja Žilina), 145 divákov.

MŠK Žilina B: Leško – Vallo, Martinček, Balaj (45. Hundák), Bichakhchyan (20. Petrák), Klec, Moško, Minárik, Šušolík, Krela (65. Hučko), Majštinik
FK Poprad: Knurovský – Urbanič, Hric, Horváth, Kica, Zošák (81. Kopúnek), Gallovič, Jančo (45. Horodník), Maťaš, Medak, Šesták (63. Holiš)

Foto: Peter Handzuš

Kvalitu súpera zhodnotil popradský hráč Lukáš Urbanič, ktorý sa prizeral na 5 gólov Žiliny. „Chceli sme vyhrať, bodovať naplno ako v každom zápase. Nevyšlo nám to, domáci boli rýchlejší. Neviem si vysvetliť, čo sa stalo. Mne osobne sa hralo super, až na ten koniec, keď som mal toho už naozaj dosť. Nemyslím si, že nás domáci vyškolili, skôr mali väčšiu ochotu behať, boli silní na lopte a zakladali rýchle protiútoky, čo sa nám nedarilo eliminovať,“ povedal pre klubovú stránku Urbanič. Na druhej strane vládla po druholigovej bodke spokojnosť. Domácim vyšlo prakticky všetko, do čoho kopli. „Dnešný zápas sme si užili. Vedeli sme, že Poprad má veľmi dobré mužstvo, skúsených hráčov, Šestáka, Zošáka, ktorí hrávali v Žiline. K zápasu sme sa snažili pristúpiť zodpovedne. Bol to dobrý zápas, hrali sme útočne, kombinačne. Premieňali sme šance, prvých 45 minút bolo našich najlepších v sezóne. Všetko nám vyšlo, dali sme góly, v defenzíve sme si ustrážili všetky súperove akcie. Tešíme sa z víťazstva,“ komentoval zápas asistent trénera MŠK Žilina Tibor Goljan.

FK Poprad tak zaznamenal najvyššiu prehru v sezónu. Nič to však nemení na fakte, že sme v konečnej tabuľke obsadili veľmi pekné tretie miesto, čo je historický zápis pre popradský futbal.

Foto: Archívne

Zdroj: FK Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM