Peter Handzuš Futbal

FK Poprad strelil v troch zápasoch dvanásť gólov. Tentoraz si to odniesla Haniska

FK Poprad nastupoval do zápasu 16. kola DOXXbet ligy proti Haniske zo štvrtého miesta v tabuľke a pred súperom zo 7. miesta mal len dvojbodový náskok.

Ilustračný obrázok k článku FK Poprad strelil v troch zápasoch dvanásť gólov. Tentoraz si to odniesla Haniska
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk

Po výhre 4:2 v Tepličke nad Váhom sa popradským futbalistom dýcha opäť voľnejšie. Strelecká potencia v posledných zápasoch naznačovala zlepšovanie výkonov a tak sa na zápas proti Haniske prišlo pozrieť aj tentoraz množstvo divákov.

V zápase FK Poprad – FK Haniska sa bolo na čo pozerať. Zaslúžili sa o to obidve mužstvá. Gólostroj roztočili ako prví domáci. V 15. minúte prestrelil pred bránou hosťujúceho brankára po Bilasovej prihrávke Marko Lukáč. V 32. minúte využil Ujčíkovu prihrávku Rudolf Bilas a v 35. miunúte z pokutového kopu skóroval Lukáš Janigloš. V 45. minúte gólom hlavičkou do Huszárikovej brány ešte zápas zdramatizoval hosťujúci Matúš Pekár. No kľud na kopačky domácich priniesol štvrtý gól v bráne hostí, keď po rohovom kope dostal loptu na správne miesto hlavičkou opäť Marko Lukáč.

„Vedel som, že proti tak kvalitnému družstvu, ako je Poprad, ak chceme uspieť, nemôžeme urobiť veľa chýb v obrane, čo sa nám aj stalo. Kvalitný súper využil všetky naše individuálne chyby. Trocha sa nám podarilo zápas zdramatizovať gólom do šatne, ale ten gól na 4:1 o všetkom rozhodol a súper už potom kontroloval hru a my sme nemali silu na nejaký zvrat,“ konštatoval po zápase tréner FK Haniska Jaroslav Rybár.

„Videli sme kvalitné stretnutie. Pričinili sa o to obidve mužstvá. Ten výsledok nehovorí úplne za všetko. Súper bol veľmi nebezpečný a za stavu 3:1 sme museli byť veľmi koncentrovaní, aby sme nedostali ďalší zbytočný gól. Na druhej strane sme si vytvorili dostatok šancí. Chlapcom chcem poďakovať za 90 minút tvrdej roboty. Myslím, že sme potešili popradského diváka peknými gólmi a boli tam aj ďalšie akcie. Myslím, že ak budeme ďalej takto pracovať, chlapci pôjdu ešte hore. Ďakujem aj fanúšikom, že nás prišli povzbudiť,“ poďakoval hráčom aj divákom domáci tréner Pavol Mlynár.

Aktuálne je Poprad v tabuľke na 4. mieste o skóre pred Liptovským Mikulášom, s ktorým sa stretne už o týždeň na domácom trávniku v popradskom NTC.

FK Poprad – FK Haniska 4:1 (3:1)
Góly: 15. a 65: Lukáč, 32. Bilas, 35. Janigloš – 45. Pekár
ŽK: Ferenc – Gorej, Seman
663 divákov

Tu si môžete pozrieť celkovú tabuľku DOXXbet ligy.

FK Poprad 4:1 FK Haniska
23
Galéria
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk
FK Poprad - FK Haniska 4:1
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM