JAB Rôzne

Fotky, z ktorých budete paf: Verili by ste, že takýto skvost máme na Spiši?

O tom, že Spiš skrýva vskutku prekrásne miesta sme sa presvedčili neraz a tu je ďalší dôkaz. Dvaja dlhoroční kamaráti a fotografi nafotili naozajstnú nádheru. Toto jednoducho treba vidieť...

Ilustračný obrázok k článku Fotky, z ktorých budete paf: Verili by ste, že takýto skvost máme na Spiši?
Zdroj: Dnes24.sk

Braňo Hanus a Peter Dobrovský sú dlhoroční kamaráti, ale ako tvrdia, sú aj ľudia, ktorí už pár rokov trpia „diagnózou fotografia.“ Foteniu sa intenzívne venujú už viac ako 5 rokov. Napriek tomu, že ich fotografické zameranie je odlišné – Peter, ako veľký milovník prírody a turistiky sa zameriava na krajinkársku fotografiu, obzvlášť Spiš a Tatry, Braňa viac baví fotiť ľudí a venuje sa portrétnej a svadobnej fotke – spojil ich Petrov nápad nafotiť Šikľavú skalu trochu inak.

Zaujímalo nás prečo sa tak rozhodli a ako fotenie prebiehalo: „Pri fotení krajiny a prírody sa pracuje výhradne s využitím prírodného svetla. Východ ,západ slnka, spln Mesiaca a podobne. Keďže túto zimu kvôli nepriaznivému počasiu som sa nemohol veľmi realizovať, napadlo ma nasvietiť Šiklľavú skalu umelým svetlom,“ ozrejmil Peter s tým, že jeho kamaráta a fotografa Braňa tento nápad veľmi zaujal.

Príprava bola podľa slov fotografov jednoduchá. „Nabiť všetky baterky do fotoaparátov, bleskov a čeloviek. Vziať so sebou šikovného odpaľovača bleskov, ktorým bol Petrov syn Samuel a mohli sme ísť na vec,“ doplnil Braňo.

Na miesto prišli pred súmrakom, aby si pripravili všetko potrebné ešte za denného svetla. Ako náhle sa zotmelo, začali cvakať. „Pár dní pred fotením sa výrazne oteplilo a museli sme dávať pozor, aby nás nezasiahol nejaký odlomený kus topiaceho sa ľadu. Teplota bola celkom príjemná, asi dva stupne pod nulou,“ opísať Braňo.

Fotenie trvalo štyri hodiny a okrem nádherných fotiek si odniesli aj poriadnu nádchu a zlomený statív „Každopádne sme radi, že všetko dobre dopadlo. Veríme, že naše fotky potešia okrem nás aj ostatných Spišiakov a ukážu im, že za krásami prírody nemusia cestovať stovky kilometrov, ale stačí vybehnúť kúsok za dom,“ uzavreli šikovní umelci.

Šikľavú skalu trochu inak si môžete pozrieť v našej fotogalérii.

Foto: Braňo Hanus & Peter Dobrovský

Fotky, ktoré sa oplatí vidieť
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM