Peter Handzuš Rôzne

FOTO: Takto sa najbližší lúčili so svojím Stankom (†49)

Najbližšia rodina, priatelia a kolegovia hasiči odprevadili Stanislava Troppa (†49) na jeho poslednej ceste. Smútiaci sa s profesionálnym hasičom, ktorý zomrel pri boji s ohňom rozlúčili na cintoríne v Poprade – Veľkej.

Stankovi (†49) kolegovia vo sviatočných uniformách v piatok, na deň. sv. Floriána smútili. Ich kolega odišiel za patrónom hasičov. „Tento sviatok je pre nás najsmutnejší zo všetkých, pretože keď sa máme tešiť a oslavovať, tak smútime a odprevádzame svojho kolegu. Smutno je už od pondelka a ťažko sa o tom hovorí,“ konštatoval riaditeľ Ondrej Šproch.

Okolie cintorína lemovalo množstvo hasičských áut. Na smútočnej svätej omši nechýbal ani minister vnútra SR Robert Kaliňák a prezident Hasičského a záchranného zboru SR Alexander Nejedlý. „Nie je nič horšie, ako keď veliteľ počuje, že sa mu hasič nevrátil zo zásahu. Dnes sa menia štatistiky, pretože za posledných 100 rokov zahynulo pri výkone služby len päť hasičov, dnes meníme históriu,“ povedal po smútočnom obrade Nejedlý.

Stanislav Tropp zomrel vo veku 49 rokov pri hasení lesného požiaru v popradskej mestskej časti Kvetnica. Skonal za volantom auta na zlyhanie srdca, keď šiel s cisternou pre vodu. Viac o tragédii sa dočítate [link=http://www­.poprad24.sk/clan­ky?extend.132875]TU![­/link]

Zábery z požiaru v Kvetnici, ktorý zničil 10 hektárov lesa nájdete [link=http://www­.poprad24.sk/clan­ky?extend.132648_Za­bery-z-poziariska:-Plamene-a-dym-za-Kvetnicou]TU![/lin­k]

Poprad24/tasr Foto: tasr

pohreb
8
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM