Marián Handzuš Futbal

Futbalová akadémia v Poprade na 97%

Ján Kováčik, prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) je presvedčený, že v Poprade vyrastie nová futbalová akadémia. Pravdepodobnosť jej vzniku s úsmevom a optimisticky ohodnotil na 97%.

V prvej fáze je plánovaný vyhrievaný prírodný trávnik ako hlavná hracia plocha (700 000€) a nový umelý trávnik (400 000€-450 000€). Samozrejmosťou by malo byť i umelé osvetlenie, aby sa podľa slov Jána Kováčika mohol trávnik využívať v čo najväčšom rozsahu.

Začiatok výstavby je však podmienený dohodou s p. Janom Telenským, ktorý má v súčasnosti futbalový štadión prenajatý na 20 rokov. Do konca tohto roka by malo byť jasné, ako sa obe strany dohodnú. „S pánom Telenským som sa stretol už pred brífingom, obaja sme prezentovali ako si dohodu predstavujeme a budeme ďalej rokovať,“ vyjadril sa s výhľadom do budúcnosti predseda SFZ a pokračoval o tom, prečo je vlastne dohoda s väčšinovým vlastníkom Aquacity nutná: „Sme nútení byť vlastníkom, alebo mať aspoň pozemky, na ktorých chceme investovať prenajaté. Možnosť ako spolupráca s tretími stranami nie je možná kvôli prísnym pravidlám, pracujeme s auditovanými peniazmi.“

„Stretli sme sa aj zhruba pred rokom, odvtedy sme už s projektom pokročili,“ pochvaľuje si primátor Popradu, Anton Danko. Ak dôjde k jasnej dohode, s výstavbou je možné začať v druhej polovici budúceho roka. „Musíme čakať na finančné prostriedky, ktoré SFZ dostane. Keď som sa dostal do funkcie, boli už všetky investičné fondy vyčerpané,“ konštatuje Ján Kováčik. V prípade, že sa projekt v Poprade z akýchkoľvek dôvodov nepresadí, má SFZ aj náhradné riešenie, ponuka na spoluprácu prišla totiž aj z obce Kechnec.

Pozrite si aj správu z 27. októbra minulého roku, vtedy sa hovorilo o iných termínoch. Veríme, že podstata dobrého zámeru ostala nezmenená:

http://www.poprad24.sk/clanky?…

Futbalová akadémia v Poprade na 97%
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM