Peter Handzuš Správy

Futbalová jeseň je za nami. Oddychovať bude aj popradské NTC

Národné tréningové centrum v Poprade plánuje rovnako ako v minulom roku odstaviť hraciu plochu na obdobie zimných mesiacov, keďže aj pod Tatrami sa končia oficiálne súťaže družstiev.

Ilustračný obrázok k článku Futbalová jeseň je za nami. Oddychovať bude aj popradské NTC
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk

Vyhrievanie trávnika však ostane naďalej spustené a zabezpečuje lepšiu regeneráciu poškodených častí počas mrazov, ktoré v zimných mesiacoch pod Tatrami očakávajú. Trávnik bude oddychovať po náročnej jeseni, keď okrem domácich stretnutí FK Poprad sa tu odohralo aj viacero divácky zaujímavých zápasov. „Teší nás, že sa NTC Poprad stáva strediskom mládežníckych a školských súťaží. Pokladáme za veľmi prínosné, že sa v Poprade odohrajú minimálne tri finálové turnaje školských súťaží a súťaží detských domovov. Rokujeme so zástupcami mesta o organizovaní okresného kola školských súťaží najmladšej kategórie detí, aby si NTC Poprad užili v budúcnosti aj deti z regiónu a mesta Poprad. Očakávame aj niekoľko kontrolných zrazov a zápasov mládežníckych tímov SR, presné termíny ani počet však zatiaľ neviem povedať. Okrem pravidelných zápasov domáceho futbalového klubu pripravujeme aj zápasy, sústredenia a turnaje domácich a zahraničných top tímov,“ uviedol riaditeľ NTC Peter Melek.

V roku 2015 NTC Poprad navštívili výbery U21, U17 a U15. Odohrali sa zápasy finále Slovnaft cupu, futbalových legiend Premier League, zápasy MFK Ružomberok v rámci Fortunaligy aj mládežnícky zápas Manchestru United. „Zatiaľ nie sme pripravení na vyššiu vyťaženosť, keďže jeden trávnik je predsa len málo. Na SFZ v spolupráci s partnermi húževnato pracujeme na rozvoji NTC tak, aby sa stalo zaujímavým a dostatočne vybaveným aj pre reprezentačné tímy SR. Veríme, že v dohľadnom čase do Popradu zavíta aj A tím Slovenska,“ dodal Melek.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM