Peter Handzuš Iné športy

Futsalisti Popradu doma ešte neprehrali. V sobotu zvládli aj zápas proti Prievidzi

2. slovenská futsalová Openliga má za sebou polovicu základnej časti. V 9. kole na seba v Aréne Poprad narazili tímy FK K_Corp Poprad a FSC Prievidza.

Ilustračný obrázok k článku Futsalisti Popradu doma ešte neprehrali. V sobotu zvládli aj zápas proti Prievidzi
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Postavenie v tabuľke malo hrať do karát Popradu, no zápas bol viac než vyrovnaný. Poprad sa dostal v úvode do jednogólového vedenia, no ešte v závere prvého polčasu dokázali hostia vyrovnať. Hosťom ubralo množstvo síl výlúčenie jedného hráča. Po druhom góle Popradu sa Prievidza v závere odhodlala k powerplay, ale ich tlak načisto zlomil tretí gól Popradu. „Po lepších výsledkoch z posledných zápasov sme tu chceli prekvapiť a získať minimálne bod, čo sa nám bohužiaľ nepodarilo, ale život ide ďalej,“ povedal po zápase Dalibor Franko z lavičky FSC Prievidza.

Tréner Popradu spokojný po zápase nebol

„Tak slabý zápas sme už veľmi dlho neodohrali. Má to svoje príčiny, pretože hráči sú veľmi vyťažení. Pred týmto zápasom hrali veľký zápas v Spišskej Belej, 90 minút majú odohratých, takže takto to aj vyzeralo. V podstate sa chcem poďakovať divákom že prišli, že nás povzbudili, aj napriek tomu, že náš výkon bol naozaj katastrofálny. Budeme si musieť k tomu sadnúť, vysvetliť si, čo máme robiť a vyvarovať sa tých chýb. Dnes sme neboli lepší, dnes sme boli šťastnejší a družstvo Prievidze si vôbec nezaslúžilo u nás prehrať," zhodnotil zápas tréner domácich Tomáš Sabo.

Zápas sa zlomil po nepremenenom šesťmetrovom kope

V Aréne Poprad sa hral dlho vyrovnaný zápas. „Zlomilo sa to tým, že súper nepremenil šestku. Brankár nás neraz drží nad vodou, dnes to opäť potvrdil. Jedine jeho môžem pochváliť z mužstva, aj keď chlapci na jednej strane sa snažili, ale boli o krok vzadu, boli ťažkopádni,“ konštatoval Sabo. S jeho tvrdením súhlasí aj Prievidžan Dalibor Franko: „Správne pán Sabo povedal, že to bol ten zlomový moment zápasu, pretože isto by sa nám inak hralo za stavu, kedy by sme o gól vyhrávali, ako keď následne, asi do minúty sme dostali my ten druhý gól. Museli sme začať tvoriť, ale to už sa prejavila únava hráčov, takže to bolo oveľa ťažšie. Možno aj trošku smoly pri tých dvoch tyčkách, čo sme dali, takže to všetko zahralo domácim do karát a nakoniec sme prehrali.“

Popradčania hrajú to, čo súper

Hra popradského tímu minimálne v domácich zápasoch kopíruje výkon súpera. Diváci tak majú možnosť vidieť striedavé výkony FK K_Corp, no dôležité je, že zatiaľ stále s bodovým ziskom. „Proste túto sezónu to tak bude, že sa budeme prispôsobovať hre súpera, aj náš výkon bude gradovať silou súpera. Je pravda, že v prvom polčase sme mali nejaké tie šance, keby sme sa tam dostali do dvoj – trojgólového vedenia, tak by to možno vyzeralo inak. Signály nám vôbec nešli, vôbec sme ich neskúšali, pretože hráči sú unavení, tým pádom ani hlava im nefunguje, ani nerozmýšľajú nad tým, že to majú robiť. Proste boli tam na tom ihrisku prítomní, ale duchom neviem,“ dodal na záver Tomáš Sabo.

Hostia spokojní s atmosférou

Na zápasy Openligy chodí v Poprade pomerne veľa divákov. V sobotu sa ich na zápas prišlo pozrieť 400. „Určite pekná hala. My máme takisto peknú halu, ale bohužiaľ iba jednu, takže nemôžeme rozvíjať juniorku, ale prostredie výborné, dobré publikum. Škoda že neprišli v takom počte ako proti Podoliu, ale príjemné prostredie určite,“ povedal o atmosfére v Aréne Dalibor Franko z FSC Prievidza.

FK K_Corp Poprad – FSC Prievidza 3:1 (1:1)
Góly: 3. Barabas, 25. Badzík, 39. Barabas – 11. Mokrý
ŽK: 2:5
ČK: 0:1
400 divákov

FK K_Corp Poprad - FSC Prievidza 3:1
40
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM