Monika Gécziová Kultúra

Garážové koncerty na popradskom sídlisku: Zažite jedinečnú atmosféru pod holým nebom

Koncerty v kluboch, baroch, halách či na festivaloch. Tu všade ste ich už určite zažili aj vy. Ale čo tak trochu zmeny? Perfektný zážitok pod holým nebom v komornej atmosfére môžete mať aj priamo na sídlisku.

Ilustračný obrázok k článku Garážové koncerty na popradskom sídlisku: Zažite jedinečnú atmosféru pod holým nebom
12
Galéria
Foto: Daniel Goliaš

Garážové koncerty sú v súčasnosti veľmi populárne najmä vo väčších mestách, a nápad organizovať ich aj v Poprade, prevzal mladý hudobník Andrej Bartek práve z Bratislavy, kde fungujú veľmi aktívne. „Keď som sa dostal ku garáži na dobrom mieste, hneď mi bolo jasné, že takto oživím Poprad,“ vysvetľuje.

S prvými koncertami začal minulý rok v lete a tento rok sa rozhodol pokračovať, nakoľko ohlasy boli veľmi pozitívne a slušná bola aj účasť na každom z nich. V rámci garážových koncertov si tak môžete užiť amatérske kapely s vlastnou tvorbou. Prevládať budú žánre ako hardcore punk či metal, ale vylúčené nie sú ani iné.

„Zažijete tu jedinečnú atmosféru, prepojenie kapely a obecenstva bez pódia a hudobný underground. Je to celkom iné ako koncert v krčme alebo v klube. Atmosféra je veľmi priateľská, nie je tu miesto pre násilie, agresivitu, opilectvo a drogy,“ hovorí Andrej s tým, že tiež udržujú dobré vzťahy s garážovými susedmi a základom je slušné správanie. A koncerty končia vždy okolo pol desiatej večer.

Práve preto organizátor verí, že tento rok sa nebudú opakovať hlásenia niektorých obyvateľov priľahlých panelákov na polícii. „Okrem neistého počasia toto považujem za jediné negatívum týchto koncertov. Myslím si, že nie je v poriadku volať políciu na niekoho len preto, že sa mu to nepáči. V takom svete budem volať políciu na suseda, ktorý kosí trávu alebo šteká jeho pes?,“ pýta sa Andrej.

Prvý tohtoročný koncert sa z garáže, ktorá sa nachádza na starom Juhu pri železnici v blízkosti Šport pubu, pre nepriaznivé počasie presunie do Kozlovne. Konať sa bude už túto nedeľu 5. mája a v rámci neho sa predstavia dve kapely. Domáci Darp a Pressor z Ruska.

„Ak nám počasie opäť nepovie nie, najbližší koncert priamo v garáži bude v piatok 24. mája, na ktorom zahrajú domáci Human Humus, Pothrator a Gore and Carnage z Mexika,“ pozýva prísť si vychutnať ďalší hudobný zážitok organizátor a dodáva, že počas leta bude koncertov viac. Aby vám žiadny z nich neušiel, sledujte facebookovú stránku.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM