Gastroškola má medzi žiakmi z Horného Smokovca úspech: Učia sa aj kresliť do kakaa
Žiakov ZŠ zaúčajú do tajov modernej gastronómie a prípravy špecialít, tentoraz španielskej kuchyne. Organizuje to Hotelová škola z Horného Smokovca.

Stredná odborná škola (SOŠ) hotelová v Hornom Smokovci organizuje 3. ročník Gastroškoly.
Aktuálny ročník Gastroškoly je spojený aj s pohybovými aktivitami, informoval Prešovský samosprávny kraj (PSK).
Odovzdávajú skúsenosti
„Celkovo 25 záujemcom Gastroškoly odovzdávajú skúsenosti a zručnosti majstri odbornej výchovy, učitelia a predovšetkým študenti školy, ktorí v mesiaci máj vycestovali do španielskej Malagy v práci projektu Erasmus+,“ uviedla krajská samospráva.
Počas prvého dňa Gastroškoly v utorok 4. 7. účastníkom predstavili prípravu jedla pasta a la espaňola, želatínového dezertu a miešaného nápoja sangria bez alkoholu.
Zároveň im priblížili techniku skladania obrúskov na slávnostné príležitosti. Pokračovali tiež prípravou ďalšieho španielskeho národného pokrmu, a to paelly.
Kreslenie do kakaa
Zamerali sa aj na prípravu ovocného gaspacha, na latte art, teda kreslenie do kakaa či miešanie ďalších nápojov. Súčasťou záverečného piatkového (7. 7.) dňa letnej Gastroškoly bude aj exkurzia v znamení Tatranskej horskej služby.
„Cieľom Gastroškoly v SOŠ hotelovej v Hornom Smokovci je zvyšovať povedomie o gastrosektore vo Vysokých Tatrách a zatraktívniť príslušné odbory, ktoré sa na škole vyučujú, a to kuchár, čašník, cukrár a hotelová akadémia,“ uviedol PSK.