Peter Handzuš Kultúra

Godzone je tu opäť. Projekt štartuje v pondelok v Aréne Poprad

Šesť slovenských miest s produkciou zameranou na šírenie posolstva evanjelia medzi tínedžermi navštívi tím projektu Godzone. Piaty ročník tohto evanjelizačného turné sa bude konať od 11. do 16. novembra v Poprade, Košiciach, Považskej Bystrici, Partizánskom, Trnave a Banskej Bystrici.

Ilustračný obrázok k článku Godzone je tu opäť. Projekt štartuje v pondelok v Aréne Poprad
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Po minuloročnej návštevnosti presahujúcej číslo 11.000 organizátori tohto roku predpokladajú ďalší nárast počtu návštevníkov. Informovala o tom Ivana Šalgová z projektu Godzone.

Turné sa uskutoční pod záštitou Katolíckej Cirkvi na Slovensku, jeho organizátori sa usilujú počas jedného týždňa pokryť celé územie krajiny, aby evanjelium zastihlo mladých ľudí presne tam, kde sa nachádzajú počas svojho každodenného života.

„Veľmi túžime, aby sa evanjelium dostalo aj mimo kresťanských spoločenstiev a cirkevných budov. Ježiš sám povedal, že lekára nepotrebujú zdraví, ale chorí a preto chceme v rámci turné reálne vychádzať k ľuďom, do ich škôl a na námestia a ponúknuť im živý vzťah s Bohom. Chceme hovoriť o Bohu, ktorý nie je len súčasťou náboženských úkonov, ale súčasťou každodennej reality. Práve preto chceme k ľuďom prichádzať v rôznych mestách Slovenska, aby to bolo pre nich čo najprístupnejšie,“ povedal riaditeľ projektu Godzone Julo Slovák s tým, že pripravované turné je výnimočné aj oproti predchádzajúcim, pretože svojou myšlienkou priamo nadväzuje na minulý ročník.

Návštevníci sa majú na čo tešiť

Turné organizuje Združenie kresťanských spoločenstiev mládeže – projekt GODZONE, v spolupráci s Radou pre mládež a univerzity Konferencie biskupov Slovenska, a to v rámci Týždňa Cirkvi pre mládež. Samotný večerný program bude vyskladaný z hudobnej a tanečnej zložky, modernej videoprojekcie, krátkeho divadla, osobných svedectiev a kázaného slova.

„Aj počas tohto ročníka turné prichádzame s novými piesňami, novou tanečnou produkciou, novými nápadmi, dokonca aj s novým tvarom pódia. Myslím si, že návštevníci sa po každej stránke majú na čo tešiť,“ uviedol člen produkčného tímu Dávid Slavkovský.

Evanjelium chcú podávať moderne

Projekt Godzone vznikol ako reakcia na potrebu prinášať mladým ľuďom posolstvo evanjelia moderným a zrozumiteľným spôsobom. Realizačný tím projektu tvoria mladí ľudia z rôznych kútov Slovenska, z ktorých prevažnú väčšinu tvoria dobrovoľníci. Okrem hudobnej zložky v tíme Godzone funguje aj tanečný, technický, projekčný a kamerový, divadelný, kreatívny a modlitebný tím.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM