Monika Vengrínová Kultúra

Godzone tour 2013 sa skončilo. Šesť miest, osemsto dobrovoľníkov, tisíce návštevníkov a Božie kráľovstvo

Už po piatykrát prišli mladí kresťania do vybraných slovenských miest osloviť generáciu mladých ľudí, ktorej ide o Božie kráľovstvo. Popradská Aréna aj tentokrát praskala vo švíkoch.

Ilustračný obrázok k článku Godzone tour 2013 sa skončilo. Šesť miest, osemsto dobrovoľníkov, tisíce návštevníkov a Božie kráľovstvo
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Cieľom bolo šíriť posolstvo evanjelia medzi mladých

Turné organizovalo Združenie kresťanských spoločenstiev mládeže – projekt GODZONE v spolupráci s Radou pre mládež a univerzity Konferencie biskupov Slovenska v rámci Týždňa Cirkvi pre mládež. 120-členný tím počas týždňa navštívil šesť slovenských miest, a to Poprad, Považskú Bystricu, Košice, Banskú Bystricu, Partizánske a Trnavu. Cieľom turné bolo pokryť celé územie krajiny, aby zastihlo všetkých mladých ľudí a šírilo medzi nich posolstvo evanjelia.

„Godzone tour je len špička ľadovca Godzone projektu, čo je celoročná práca s mládežou, výchova lídrov a generácie, ktorej ide o Božie kráľovstvo. A to je práve tá výzva, budovať generáciu mladých ľudí, ktorí prinesú spravodlivosť a Božie princípy do svojich rodín a neskôr do svojich zamestnaní, všade tam, kde majú vplyv. A táto generácia potom môže vo veľmi reálnom zmysle ovplyvniť náš národ,“ uvažuje riaditeľ projektu Julo Slovák.

Osemsto dobrovoľníkov s novým pódiom i produkciou

Na turné participovalo 120 zväčša dobrovoľníkov z množstva kresťanských spoločenstiev z celého Slovenska, ktorí celý týždeň cestovali po vybraných mestách, kde im pomáhalo množstvo ďalších zanietených mladých ľudí z lokálnych spoločenstiev. Celý tím tak tento rok tvorilo približne osemsto ľudí.

„Základom celého je Spoločenstvo SP zo Sliača a všetky ostatné spoločenstvá sú akousi spoluprácou, ktorú máme veľmi radi, pretože sme s nimi blízki priatelia. No a Godzone Tour je potom výjazd do viacerých miest a následne Godzone misie sú maličké evanjelizačné misie ku konkrétnym malým skupinkám do miest a obcí po celom Slovensku,“ predstavuje celý projekt Slovák.

A kým minuloročnou témou turné bola generácia, ktorej ide Božie kráľovstvo, tento rok sa organizátori rozhodli túto generáciu vyzbrojiť, aby sa stala Armádou kráľa. Návštevníci si tak užili dva a pol hodinový program, zložený z hudobnej a tanečnej zložky, modernej videoprojekcie, krátkeho divadla, osobných svedectiev a kázaného slova. To všetko na novom pódiu, s novými nápadmi, novými piesňami i tanečnou produkciou.

Godzone tour 2013
40
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM