Slavo Petrus Iné športy

Golfový areál patril bežcom: Náročnú rozmočenú trať otestovalo 80 pretekárov

Zimná bežecká séria (ZBS) vo Vysokých Tatrách a okolí, ktorú organizuje Sport Club 1896 Štrbské Pleso, v sobotu pokračovala 2. kolom. Uskutočnilo sa v priestoroch golfového areálu vo Veľkej Lomnici.

Ilustračný obrázok k článku Golfový areál patril bežcom: Náročnú rozmočenú trať otestovalo 80 pretekárov
Zdroj: Dnes24.sk

Po prvom podujatí série, ktoré sa uskutočnilo v jazdeckom areáli v Tatranskej Lomnici, kde museli bežci prekonávať aj prekážky, ktoré zvyčajne absolvujú kone, čakal na súťažiacich náročný beh v rozmočenom teréne v areáli golfového ihriska. Na 7 kilometrov dlhú trať sa vydalo takmer 80 bežcov zo Slovenska a Poľska. Vyznačenú trať pre bežcov, ale skrátenú na polovicu, si vyskúšali aj pretekári v súťaži nordic walkerov. V nej si víťazstvo vybojoval Slavomír Kopáč z Liptovskej Tepličky.

Absolútnym víťazom 2. kola ZBS sa s veľkým náskokom stal Tomáš Kamas zo Sp. N. Vsi, ktorý náročnú trať zvládol za 26:50,36 min. Druhý v poradí, Matej Hrnčiar zaostal za víťazom 47 sekúnd a tretí Daniel Kraviansky z Košíc dobehol za víťazom so stratou vyše jednej minúty. Pekný výsledok dosiahol iba 15-ročný Martin Benda z klubu SCS Poprad, keď v najpočetnejšej mužskej kategórii dobehol na 8. mieste. Víťaz Tomáš Kamas: „Bežalo sa mi dobre, aj keď bolo na trati veľa blata. Viedol som od štartu a už v prvom kole som si vypracoval dostatočný náskok, ktorý som si strážil až do cieľa. V prvom kole série som skončil druhý, takže ma víťazstvo potešilo. Teším sa na ďalšie kolo, ktoré bude v januári, prihlásil som sa na všetky štyri kolá ZBS.“

Ženskú kategóriu ovládla Zuzana Holečková z Krompách. Svoj prvý štart na ZBS premenila na víťazstvo, keď sa jej podarilo predbehnúť víťazku z prvého kola Zuzanu Šucovú z N. Lesnej. Holečkovej čas v cieli bol 32:56,28 min. Druhé miesto obsadila Z. Šucová a tretie Michaela Kucháriková z L. Mikuláša. Z. Holečková: „Cez známych som sa dopočula o tomto behu v Tatrách, tak som sa prihlásila, aj keď nie som zvyknutá bežať v teréne, pretože viac sa špecializujem na triatlon. Vôbec som netušila na ktorom priebežnom poradí som bola, len tesne pred cieľom mi brat zakričal, že som prvá. Prihlásila som sa aj na ďalšie dve kolá a chcela by som si pod končiarmi Tatier hlavne dobre zabehať.“

Tretie zo štyroch kôl Zimnej bežeckej série sa uskutoční 17. januára v Tatranskej Lesnej a posledné štvrté, 14. februára v Starej Lesnej.

Foto: Slavo Petrus

Zimná bežecká séria
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM