Peter Handzuš Hokej

Gólová prestrelka v Poprade. Kamzíci v polovici zápasu striedali brankárov

Hokejisti HK Poprad zvíťazili v treťom štvrťfinálovom súboji Slovnaft play off Tipsport Ligy nad HKM Zvolen 6:5 a znížili stav série na 1:2. Štvrtkový duel pod Tatrami mal turbulentný priebeh a vyše dvojtisícová divácka návšteva videla až jedenásť gólov.

Ilustračný obrázok k článku Gólová prestrelka v Poprade. Kamzíci v polovici zápasu striedali brankárov
Foto: Peter Handzuš

Domáci viedli po prvej tretine 3:0, lenže Zvolenčania v prostrednej časti reagovali málo vídaným päťgólovým uragánom. Kamzíci však dokázali nájsť na túto studenú sprchu odpoveď a tromi presnými zásahmi napokon strhli víťazstvo na svoju stranu. Štvrtý duel je na programe v piatok o 17.00 h opäť v Poprade.

Hostia boli v Poprade od úvodnej minúty pánmi na ľade. Domácich do ničoho nepúšťali, lepšie kombinovali a robili menej chýb. Góly ale strieľali iba Popradčania. Skóre zápasu otvoril po kikse zvolenskej obrany Lantoš. Ten istý hráč v 16. minúte zvýšil už na 2:0, keď sa najlepšie zorientoval v neprehľadnej situácii pred Barošom. Streleckú disponovanosť „kamzíkov“ korunoval tesne pred odchodom do šatní zblízka Heizer a Poprad viedol 3:0.

Obraz hry sa ani po prvej prestávke nezmenil. Hostia boli lepším tímom a prevahu začali pretavovať aj do gólov, keď za štyri minúty dokázali vyrovnať na 3:3. Najprv udrel Juraj Jurík a po ňom nikým nekrytý najproduktívnejší hráč základnej časti Brabenec. Vyrovnať sa podarilo po krásnom sóle po celom obvode útočnej tretiny Obdržálekovi a domáca lavička si vzala oddychový čas. Spanilá jazda Zvolena ale pokračovala ďalej. Štvrtý gól hostí dosiahol Lukáš Jurík a studenú sprchu pre domácich dokončil v 31. minúte Juraj Jurík – 3:5. To sa už domáci brankár Kostúr porúčal z bránky a nahradil ho Svoboda. Poprad znížil na rozdiel gólu minútu pred druhým odchodom do šatní. Sporný zásah Koyša ešte musel potvrdiť videorozhodca.

Do tretieho dejstva vykorčuľoval úplne iný Poprad a gólové hody pokračovali. Po skončení trestu Lantoša v 41. minúte po peknej kombinácii „kamzíci“ vyrovnali – dokonalým blafákom sa prezentoval nestarnúci Arne Kroták. Domácich gól povzbudil a začali Barošovi podkurovať. Ich snahu korunoval o dve minúty presnou strelou Števuliak, ktorý vrátil Popradu vedenie – 6:5. Hostia sa snažili s výsledkom ešte niečo urobiť, ale vyrovnať sa im ani napriek oddychovému času a hre brankára v samom závere stretnutia nepodarilo.

Pavol Paukovček, tréner Popradu: „Napriek tomu, že Zvolen bol lepší, dali sme tri góly. Z minima sme vyťažili maximum. Druhú tretinu sme hrali vlažne, súper nás trestal. Ďakujem chlapcom, že po druhej tretine to nevzdali a začali bojovať. Pre nás trénerov to bolo na porazenie, zápas sa však divákom musel páčiť.“

Andrej Podkonický, asistent trénera Zvolena: „Videli sme veľmi dobrý hokej pre divákov, padlo veľa gólov. Dali sme päť gólov vonku a mali sme vyhrať. Vyšla nám druhá tretina. Faulami sme však vrátili Poprad do hry. Záver zápasu nám nevyšiel. Mali sme tesné vedenie udržať.“

HK Poprad – HKM Zvolen 6:5 (3:0, 1:5, 2:0)
Góly: Góly: 13. Lantoš (Koyš), 16. Lantoš (Mikula, Jaborník), 19. Heizer (Kasík), 39. Koyš (Rapáč, Števuliak), 41. Kroták (Heizer), 43. Števuliak (Suchý) – 22. J. Jurík (Puliš, Ďaloga), 24. Brabenec (Puliš, Semorád), 25. Obdržálek (J. Jurík), 28. L. Jurík (Obdržálek, J. Jurík), 31. J. Jurík (L. Jurík, Habšuda). Rozhodovali: D. Konc, Lauff – Rovenský, Smrek, vylúčení: 6:4 na 2 min, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, 2215 divákov.
/stav série 1:2/

Poprad: Kostúr (31. Svoboda) – Jaborník, Fabian, Suchý, Dinda, Malina, Kasík, D. Šterbák – Kroták, Heizer, Paločko – R. Rapáč, Paukovček, Koyš – Mikula, Lantoš, Štrauch – Achs, Toma, Števuliak – Rusnák

Zvolen: Baroš – Bagin, Juraško, D. Krejčí, Andersons, Demiters, Pokovič, Hataš, Habšuda – Semorád, Brabenec, Puliš – Obdržálek, L. Jurík, J. Jurík – Brendl, Mráz, Klhůfek – Ďaloga, V. Fekiač, Škvaridlo

HK Poprad - HKm Zvolen 6:5
92
Galéria
Foto: Peter Handzuš
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM