Oliver Buza Hokej

Gólová vlčo - levia prestrelka na Spiši

V predposlednom domácom dvojzápase privítali Tatranskí Vlci v dôležitom zápase play - out Strieborných levov z Petrohradu. Juniorom popradského Leva treba na záchranu každý bodík a takto k zápasu aj pristúpili. Na Spiši padlo nakoniec 13 gólov, viac

Už v tretej minúte sa pred bránou najlepšie zorientoval domáci** Belluš** a vlci viedli. V 11.minúte sa z obranou hostí pohrala dvojica Kuřítko – Sýkora a druhý menovaný zavesil na 2 –0. Famóznu prvú tretinu dokonal 2 sekundy pred jej koncom Csányi a vlci pokračovali v krotení petrohradského leva 3 –0. A keď opäť Csányi upravil v úvode druhej tretiny skóre na rozdiel 4 gólov, hostia boli zrelí na uterák. Vlci však nepochopiteľne povolili zovretie a dovolili Levom nadýchnuť sa. Tí v rozpätí 5 minút strelili dva góly a stretnutie opäť nabralo hokejové grády. Vlci však mali strelecký deň. V 37.minúte Malec **dorazil svoju delovku a upokojil svojich 5 –2. Ale len na minútu. **Abusagitov **znížil na 3 –5, no levi si opäť nedokázali ukočírovať záver tretiny. 4sekundy pred jej koncom bombou od modrej na 6–3 zvýšil Jank. Aj posledná tretina mala nádych streleckých manévrov. Stav 7 –3 svietil po Mataiovom **góle a hoci hostia ešte dokázali zdvihnúť hlavy, Vlci si už víťazstvo v tomto divokom zápase ustrážili.

Po zápase sa v domácej šatni konala malá slávnosť. Spišskonovoveský primátor J.Voľný sa poďakoval hráčom za príkladnú reprezentáciu mesta a vyslovil nádej, že Vlci na Spiši svoje pôsobenie ešte neukončili. Hráči mu odpovedali bojovým pokrikom. Celú túto udalosť si môžete pozrieť na našom videu.

Róbert Pukalovič (tréner Tatranských vlkov) : „Pre divákov to musel byť atraktívny zápas, veď padlo mnoho gólov, nás trénerov však išlo rozhodiť od hnevu. Neustále hráčom prízvukujem, že hokej sa hrá naplno stále. Nesmie sa nám stať, že vedieme 4 –0 potom sa musíme obávať o výsledok. Hráči musia byť koncentrovaní počas všetkých striedaní. Som však rád, že sme vyhrali.“

Tatranskí Vlci – Strieborné Levy Petrohrad 8 – 5

Tretiny: 3:0, 3:3, 2:2, Góly: 3. Belluš (Ježek, Csányi), 11. Sýkora (Kuřítko, Jank), 20. Csányi (Ježek), 23. Csányi (Ježek, Nedvěd), 37. Malec, 40. Jank (Csányi), 43. Matai (Mikyska), 56. Ježek (Csányi, Belluš) – 25. Abusagitov (Zauzolkov), 30. Pavlov (Lebedev, Maksimov), 38. Abusagitov (Larionov, Volžankin), 52. Ilminskij (Abusagitov), 56. Zauzolkov (Garanin, Lebedev). Vylúčenia: 4:5 na 2 min. Presilovky: 2:0. Oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 27:33. Rozhodcovia: Gamalej – Rovenský, Snášel. Diváci: 729.

  • ob-
Gólová vlčo - levia prestrelka na Spiši
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM